Important, Timp liber

5000 de clujeni au ieşit la iarbă verde la Picnic în The Park

picnic in the park

Peste 5 mii de clujeni au participat sâmbătă, 14 mai, la a doua ediție a evenimentului Picnic in the Park. Ei s-au bucurat de muzică bună, relaxare și multe activități în Iulius Parc. Deși prognoza meteo anunța ploi și vijelii, organizatorii împreună cu participanții la picnic au decretat pe rețelele de socializare că #sambatanuploua, iar vremea a ținut cu ei. Câțiva stropi de ploaie și-au făcut prezența la ora 12, însă asta nu i-a împiedicat pe iubitorii de natură să iasă, cu mic, cu mare, la picnic.

A fost o a doua ediție reușită. Am avut un pic mai mult din toate: mai multe variante de mâncare, mai mult decor, mai multe spații de relaxare amenajate. Suntem mulțumiți de cum a ieșit, mai ales în condițiile în care toate sursele ne transmiteau că va ploua. A picurat puțin, nesemnificativ însă, iar publicul a venit cu încredere la eveniment. Legat de atmosferă, se simțea energia pozitivă din momentul în care intrai în parc. Am avut un public variat ca vârstă, pentru că toată lumea se simte binevenită la evenimentele noastre”, declară directorul festivalului Jazz in the Park, Alin Vaida.

Una dintre trupele anunțate, AaRON, nu a mai putut ajunge la Picnic in the Park, din cauza multiplelor întârzieri care au fost înregistrate de cursele aeriene pe aeroportul din Munchen. Organizatorii s-au mobilizat și, în doar câteva ore, au umplut golul lăsat de AaRON cu trupa clujeană Grimus, după ce membrii formației au răspuns ad-hoc invitației făcute în acea zi de a cânta la eveniment. Astfel, pe scena Picnic in the Park au urcat trupele The Beat, The Kryptonite Sparks, Tango with Lions și Grimus.

Vestea bună este că trupa AaRON va cânta la Jazz in the Park, în 2 iulie, în Parcul Central, anunță directorul festivalului, Alin Vaida: „Aaron a fost provocarea zilei și o premieră pentru noi. Suntem bucuroși însă că ne-am mișcat repede și am reușit să improvizăm. Pe de o parte, trupa AaRON a fost înlocuită de Grimus (cărora le mulțumim încă o dată pe această cale), iar cu AaRON am planificat un nou concert la Jazz in the Park, în condiții atipice pentru amândoi: noi eram în parc, la eveniment, ei erau blocați într-un aeroport. Așa e în evenimente: se întâmplă multe lucruri neprevăzute, pe care nu le poți controla. Important e să ai putere și energie de reacție. Nu în ultimul rând, vreau să mulțumim publicului pentru înțelegere”, declară directorul festivalului Jazz in the Park, Alin Vaida.

După Picnic in the Park, petrecerea a continuat la Sala Polivalentă cu Afterparty Jazzanova DJ Set, unde au participat aproximativ 400 de persoane.

Peste 8.800 lei, strânși în Fondul Jazz in the Park

La Picnic in the Park a început campania de donații pentru Fondul Jazz in the Park, care susține în acest an arta experimentală. Astfel, sâmbătă, în prima zi a campaniei de donații, 887 de bilete neobligatorii au fost cumpărate de către participanții la eveniment. Un bilet neobligatoriu putea fi cumpărat la prețul de 10 lei, iar în schimbul donației fiecare persoană a primit brățara de susținător Jazz in the Park. Astfel, s-au strâns 8.870 lei. Campania de donații continuă până în 3 iulie. Persoanele care doresc să sprijine arta experimentală și artiștii clujeni vor putea cumpăra bilete neobligatorii prin rețeaua BiletMaster.ro, la prețul de 10 lei.

Exact ca anul trecut, campania de strângere de fonduri a început la Picnic in the Park. Lumea a fost foarte receptivă și considerăm că am început cu dreptul. Deja avem jumătate din banii necesari pentru un proiect. Vom lucra intens la campanie în următoarele 6 săptămâni și, desigur, și la Jazz in the Park”, spune Alin Vaida.

Organizatorii Jazz in the Park vor să strângă cel puțin 15.000 euro în fondul Jazz in the Park, iar dacă vor aduna mai mulți bani, vor susține și alte proiecte. Detalii despre proiectele care vor fi susținute prin Fondul Jazz in the Park găsiți aici: http://jazzinthepark.ro/ro/fond/

Fondul Jazz in the Park este susținut de Primăria și Consiliului Local Cluj-Napoca și cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național, iar Picnic in the Park este un eveniment realizat cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca. Proiectul susţine candidatura oraşului Cluj-Napoca la titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021. Parteneri: BCR, Staropramen, Iulius Mall. Susținători: Daisler Print House, Hola Media, Compexit. Co-organizator Beyond the Line Prod.

 



Lasă un răspuns

Site creat de