Social & Cultura, Important

Absolvenţii Școlii de Bucătari „Adi Hădean” au susţinut proba finală

Scoala bucatari 2

Chef Adi Hădean le-a oferit ultima probă cursanților săi în cadrul unui eveniment de gătit, la Cluj-Napoca.

Evenimentul a avut loc pe data de 5 iulie, la Club Agronomia și a marcat încheierea primei ediții a Școlii de Bucătari, un proiect al Asociației Adi Hădean, realizat în colaborare cu Facultatea de Știința și Tehnologia Alimentelor, dar și cu șase restaurante de renume din Cluj-Napoca.

Cei 10 absolvenți ai proiectului au susținut proba finală, pregătind un meniu special pentru cei care le-au fost profesori și mentori pe parcursul unui an, dar și pentru restul invitaților, în cadrul unei festivități inedite. La finalul ceremoniei, cursanții au primit scrisorile de recomandare oferite de Adi Hădean și s-au bucurat de aprecierea tuturor celor prezenți pentru munca depusă.

Proiectul, considerat un succes, s-a încheiat la finalul lunii iunie și numără 6 cursanți angajați în cadrul restaurantelor partenere, ceilalți primind oferte din partea altor restaurante neparticipante în proiect. “Am ales 2 cursanți, pentru că se încadrează cu succes în standardele impuse de noi și mai ales, pentru că au prea puțin din lucrurile ce de obicei te fac să nu-i angajezi. Restul se șlefuiește”,  a declarat Horia Șimon – restaurant Rod.

Școala de Bucătari, primul proiect desfășurat de Asociația „Adi Hădean”, a început în octombrie 2015, dând ocazia unui număr de 10 tineri, absolvenți de liceu, să urmeze un stagiu de pregătire de un an de zile. Datorită succesului primei ediții, și beneficiind de ajutorul partenerilor proiectului, începând cu data de 6 iulie, va începe selecția pentru cea de-a doua ediție a Școlii de Bucătari.

Tinerii interesați pot trimite un CV și o scrisoare de intenție, împreună cu o declarație că nu au venituri și/sau provin din familii cu venituri mici, pe adresa office@adihadean.ro până pe 15 septembrie. Cea de-a doua ediție a proiectului va fi demarată începând cu luna octombrie 2016.

Stagiul cuprinde, pe lângă cursurile de teorie și ore de practică desfășurate în bucătăriile restaurantelor partenere, prin rotație. Astfel, la finalul stagiului, fiecare dintre cursanți va reuși să ajungă cel puțin o dată în bucătăria fiecărui restaurant implicat în proiect. Orele de practică se derulează conform programului stabilit cu fiecare bucătar șef, de luni până vineri, minim șase ore pe zi.

Sunt foarte mândru de copiii mei. Au știut să profite de șansa aceasta și îmi doresc să ajungă să-i cunoașteți într-o zi și, de ce nu, să-i căutați la restaurantele unde vor găti. Simt că nu vor dezamăgi”, declară Adi Hădean.

Facultatea de Știința și Tehnologia Alimentelor este facultatea viitorului atât prin misiunea nobilă pe care o are, cât şi prin obiectivele pe care și le-a propus într-un domeniu vital al existenței.

Facultatea de Ştiinţa și Tehnologia Alimentelor, prin dinamismul inovării, competența profesorilor și performanța absolvenților, poate reprezenta premize reale ale succesului într-o carieră pe care orice tânăr absolvent de liceu o poate face, îmbinând dorinţa, pasiunea pentru alimente şi o nutriţie sănătoasă cu nevoia reală a pieţei forţei de muncă din domeniul Ingineriei Produselor Alimentare.

Asociația Adi Hădean a fost înființată în ianuarie 2015 cu scopul principal de a promova proiecte care aduc în prim plan bucătăria românească, precum și diverse acțiuni din domeniul culinar și social.

Asociația este un proiect important al lui Adi Hădean, de numele căruia se leagă o serie de alte proiecte, cu impact în viața comunității și evenimente pe care le-a susținut și promovat de-a lungul timpului.



Lasă un răspuns

Site creat de