Uncategorized

Anul Nou Chinezesc, întâmpinat la Cluj cu un spectacol impresionant

Anul Nou Chinezesc

Anul Nou Chinezesc, întâmpinat la Cluj cu un spectacol impresionant

Iubitorii culturii și civilizației chineze, precum și toți cei curioși să afle mai multe despre noul an chinezesc sunt așteptați marțea viitoare la spectacol. Institutul Confucius, împreună cu Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (FSEGA), ambele din cadrul  Universității „Babeș-Bolyai”, organizează „Spectacolul de Anul Nou Chinezesc”. Evenimentul va avea loc marți, 16 februarie, de la ora 16.00, în Aula Magna din cadrul FSEGA, iar accesul este gratuit.

Spectacolul a fost pregătit timp de trei luni de cei 60 de elevi și studenți care studiază la Institutul Confucius, sub supravegherea profesorilor, și este realizat în întregime în limba chineză.

Cu această ocazie va fi vernisată și expoziția de fotografie „Anul Nou Chinezesc – obiceiuri și tradiții”, care va putea fi vizitată până în 25 feburarie în spațiul expozițional al FSEGA, etajul 1. Aceasta prezintă diverse tradiții și obiceiuri de Anul Nou Chinezesc, precum și artă culinară.

Anul Nou este sărbătoarea cea mai importantă pentru chinezii din întreaga lume și este încărcată cu simbolistică și însemnătate. Anul Nou Chinezesc marchează începutul Sărbătorii Primăverii, care durează 15 zile și se încheie cu Festivalul Lampioanelor”, a explicat Samaranda Moldovan, reprezentanta Institutului Confucius.

Ne face o deosebită plăcere să găzduim atât spectacolul, cât și expoziția de fotografie, mai ales că avem o colaborare îndelungată cu Institutul Confucius și un număr însemnat de studenți de-ai noștri aleg să învețe mai multe despre limba, cultura și civilizația chineză. Așteptăm cu mare interes să vedem ce au pregătit prietenii de la institut de această dată”, a completat și prof.univ.dr. Ioan Lumperdean, prodecan al Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor.

Institutul Confucius din Cluj-Napoca este o organizație non-profit cu specific educațional și a fost inaugurat în septembrie 2009, în urma unui acord între Universitatea de Știință și Tehnologie din Zhejiang, China, și Universitatea „Babeș-Bolyai”. Principalele sale activități se leagă de predarea limbii chineze, oferirea de resurse lingvistice și organizarea de activități culturale cum ar fi seminarii, expoziții sau Festivalul Ceaiului Chinezesc.



Lasă un răspuns

Site creat de