Studentie

Conferinţa Naţională “Nutriţia – Medicina viitorului” la Cluj

Asociaţia Nutriţie şi Sănătate, împreună cu Universitatea de Medicină şi Farmacie “Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca, vă invită să participaţi la Conferinţa Naţională cu participare internaţională “Nutriţia – Medicina viitorului”, ediţia a VI-a, Cluj-Napoca, ce se va desfăşura în perioada 24-25 noiembrie.

Evenimentul se adresează studenţilor, absolvenţilor şi practicienilor în Nutriţie şi Dietetică, Medicină, Farmacie, Asistenţă Medicală, Biologie, Chimie, Medicină Alternativă. Temele atinse în acest an sunt: nutrigenetica şi nutrigenomica, nutriţia sportivă, rolul dieteticianului în îmbunătăţirea calităţii vieţii populaţiei.
Evenimentul se va desfăşura în cadrul programului Zilelor Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca şi va reuni specialişti din universităţi clujene şi instituţii partenere din țară și străinătate, din domeniul ştiinţelor pentru sănătate: nutriţie, dietetică, nutrigenetică, nutrigenomică, dietoterapie şi educaţia populaţiei.

În acest sens, ne vor onora cu prezența în cadrul evenimentului ca și Keynote Speakers:

  • Prof. Dr. John Ionescu – Director Ştiinţific Spezialklinik Neukirchen, Germania
  • Prof. Dr. Rosita Gabbianelli – Universitatea din Camerino, Italia
  • Biol. Nutr. Dr. Marie Vrânceanu – Specialist în Nutrigenetică şi liposucţie alimentară
  • Dr. Horaţiu Albu –Specialist in Nutriție ortomoleculară
  • Dr. Şerban Damian – Specialist in Nutriție sportivă

Alături de aceștia vor fi prezenti dieteticieni integraţi în echipe medicale pluridisciplinare, alături de reprezentanţi ai sponsorilor şi partenerilor noștrii (Nestle, Eurodiet, A&A Naturomedica, Naturspot, Plant Extrakt, Aromaarmony, Webasig, La Colline, Budureasca).

 



PROGRAM ŞTIINŢIFIC

24 noiembrie: Workshop-uri

Facultatea de Farmacie, Amfiteatrul E. Popper (Str. L.Pasteur, nr. 4)
12.00-13.00
Înregistrarea participanţilor
13.00-15.00
WORKSHOP 1: Aspecte ale nutriţiei personalizate: Adaptarea dietei la profilul genetic

Biol. Nutr. Dr. Marie Vrânceanu – KetoNutrigenetics MaV method Bucureşti (RO)
15.00-15.30
Pauză de cafea
15.30-17.30
WORKSHOP 2: Aplicaţiile nutriţiei ortomoleculare în dietoterapia diverselor patologii

Dr. Horaţiu Albu – Societatea Română de Medicină Ortomoleculară Bucureşti (RO)
17.30-18.00
Pauză de cafea
18.00-20.00
WORKSHOP 3: Utilizarea uleiurilor esenţiale definite biologic în nutriţie şi gastronomie

Psihoterap. Cornelia Decu-Chaumont – Şcoala de Aromaterapie Ştiinţifică AROMAARMONY Bucureşti (RO)

25 noiembrie: Conferinţe şi comunicări orale

Aula Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca

(Str. Gh. Marinescu, nr. 23)
8.00-9.00
Înregistrarea participanţilor

Deschiderea lucrărilor conferinţei
9.00-9.10
Prof. Dr. Gianina Crişan – Decan Facultatea de Farmacie, UMF „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca

Prof. Dr. Doina Miere – Preşedinte Comitet Ştiinţific al Conferinţei

SESIUNEA 1: Nutriţia personalizată: viitorul nutriţiei? (I)

Moderator: Dr. Horaţiu Albu

CONFERINŢĂ
9.10-10.10
 Nutriţia anti-inflamatorie personalizată pentru pacienţii cu patologie alergică, cardiovasculară sau

canceroasă

Prof. Dr. John Ionescu – Director Ştiinţific Spezialklinik Neukirchen (DE)

COMUNICARE ORALĂ
10.10-10.40
 Genetica în patofiziologia obezităţii umane: forme monogenice, poligenice şi sindromice de obezitate

Dr. Adrian Copcea – Centrul Medical Asteco Cluj-Napoca (RO)

Prezentare sponsor – EURODIET
10.40-11.00
 Secretele dietei mediteraneene

Vlachos Fotios – EURODIET Coordinator în România
11.00-11.30
Pauză de cafea

SESIUNEA 2: Nutriţia personalizată: viitorul nutriţiei? (II)
Moderator: Conf. Dr. Ramona Suharoschi

CONFERINŢĂ
11.30-12.00  Nutriţia timpurie şi programarea sănătăţii adultului
Prof. Dr. Rosita Gabbianelli – Universitatea din Camerino (IT)

COMUNICARE ORALĂ
12.00-12.20  Aplicarea nutrigenomicii în industria alimentară
Conf. Dr. Ramona Suharoschi – USAMV Cluj-Napoca (RO)

COMUNICARE ORALĂ

12.20-12.40  Prezentare generală asupra terapiei dietetice în bolile genetice de metabolism – boli diferite, abordări diferite; Fenilcetonuria ca o paradigmă

Şef lcr. Dr. Romana Vulturar – UMF „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca (RO)

COMUNICARE ORALĂ
12.40-13.00  Managementul deficienţei de folat
Dr. Ruxandra Plesea – Regina Maria Ponderas Academic Hospital Bucureşti (RO)

Prezentare sponsor – NESTLE
13.00-13.20  Anemia feriprivă şi obiceiurile alimentare ale şcolarilor în România lui 2016
Diet. Nicoleta Tupiţă – reprezentant Nestlé

Prezentare sponsor – PlantExtrakt
13.20-13.30  Creşterea imunităţii prin gemoterapie
Farm. Patricia Tarcea – reprezentant PlantExtrakt

13.30-14.30 Pauză de prânz

SESIUNEA 3: Dieta şi stilul de viaţă în relaţie cu sănătatea umană
Moderator: Asist. Dr. Sebastian Armean

CONFERINŢĂ
14.30-15.00  Cafeina – de la o plăcere cotidiană la un supliment alimentar pentru creşterea performanţei
Dr. Şerban Damian – Centrul de Nutriţie Superfit Bucureşti (RO)

COMUNICARE ORALĂ
15.00-15.20  Măsuri de igienă în producerea, comercializarea şi prepararea alimentelor în judeţul Cluj de-a lungul secolelor XVI-XVII

Lect. Dr. Lukács József – UBB Cluj-Napoca (RO)
COMUNICARE ORALĂ
15.20-15.40  Tulburările alimentare – încotro ne îndreptăm?
Asist. Dr. Sebastian Armean – UMF „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca (RO)

COMUNICARE ORALĂ
15.40-16.00  Suprasolicitarea vizuală ocupaţională: prevenţia primară – recomandări nutriţionale
Dr. Doina Albert-Ani – Clinica de Medicina Muncii Cluj-Napoca (RO)

COMUNICARE ORALĂ
16.00-16.15  Utilizarea reziduurilor alimentare ca şi sursă de ingrediente funcţionale
Şef lcr. Dr. Sonia Socaci – USAMV Cluj-Napoca (RO)

COMUNICARE ORALĂ
16.15-16.30  Oportunităţi pentru profesioniştii europeni din domeniul alimentar, nutriţiei şi dieteticii: O viziune asupra Asociaţiei ISEKI

Asist. Drd. Oana Stanciu – UMF „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca (RO)
Prezentare sponsor – Ropharma
16.30-16.40  Nutradose – Soluţii inovatoare pentru o viaţă sănătoasă!
Dr. Florența Crețu – reprezentant medical Ropharma

Prezentare sponsor – Naturspot
16.40-16.50  Naturspot – educaţie pentru sănătate!
Diet. Diana Crișan – reprezentant Naturspot

Prezentare sponsor – Budureasca
16.50-17.00  Budureasca Organic – vinuri ce poartă amprenta sufletului
Şef lcr. Dr. Roxana Banc – UMF „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca (RO)

17.00-17.30 Pauză de cafea

SESIUNEA 4: Dieteticianul şi domeniile practicării nutriţiei şi dieteticii
Moderator: Diet. Raluca Topan

CONFERINŢĂ
17.30-18.15  Dincolo de calitatea proteică a alimentelor
Diet. Dr. Liviu Deacu

COMUNICARE ORALĂ
18.15-18.30  O abordare multidisciplinară a unui caz de adenocarcinom endometrial
Diet. Anca Ignat

COMUNICARE ORALĂ 18.30-18.45  Nutriţia practică
Diet. Sigina Pop

COMUNICARE ORALĂ
18.45-19.00  Activitatea ca dietetician într-un spital de recuperare privat
Diet. Raluca Topan

COMUNICARE ORALĂ
19.00-19.15  Workshop-uri de nutriţie: promovarea unui stil de viaţă sănătos pentru prevenirea obezităţii
Diet. Ioana Popa

COMUNICARE ORALĂ
19.15-19.30  Importanţa educaţiei alimentare pentru atleţi
Diet. Cătălin Aron

25 noiembrie: Sesiune poster

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca (Str. Gh. Marinescu, nr. 23, et. 1)

ANALIZA SIMULTANĂ A 13 MICOTOXINE ÎN PROBE DE PÂINE COMERCIALIZATĂ ÎN CLUJ-NAPOCA, ROMANIA

OANA STANCIU, CRISTINA JUAN, DOINA MIERE, FELICIA LOGHIN, JORDI MAÑES

EVALUAREA APORTULUI ENERGETIC ŞI NUTRIŢIONAL PRIN INTERMEDIUL ALIMENTELOR CONSUMATE DE MAME DIN ROMÂNIA ÎN PERIOADA LACTAŢIEI

LAURA GAVRILAŞ, SIMONA CODRUŢA HEGHEŞ, DAN ISTRATE, LORENA FILIP, ANAMARIA COZMA-PETRUŢ,
DOINA MIERE

DEMENŢA ŞI NUTRIŢIA

TATIANA CHIRU, VALERIA GRIGORIEV
GERMENII CA ŞI RESURSĂ ALIMENTARĂ DE ANTIOXIDANŢI

VALERIA GRIGORIEV, TATIANA CHIRU

DETERMINAREA SPECTROFOTOMETRICĂ A NITRAŢILOR ŞI NITRIŢILOR CONŢINUŢI ÎN APE SUBTERANE DIN JUDEŢUL CLUJ

ANETT NAGY, IOANA PRALEA, CRISTINA IUGA, DOINA MIERE, LORENA FILIP
NECESARUL APORTULUI CRESCUT DE PROTEINE ŞI AMINOACIZI LA ADULŢI
MARIUS EMIL RUSU, DANIELA-SAVETA POPA, LAURIAN VLASE
10.00-13.00

PARTICULARITATILE NUTRITIONALE SI DE COMPORTAMENT ALE POPULATIEI IN GENEZA BOLILOR
APARATULUI DIGESTIV

DAVID SABĂU, GRIGORE FRIPTULEAC
INVESTIGAREA EFECTULUI EXTRACTELOR DE STRUGURI DIN SOIUL FETEASCĂ NEAGRĂ PE UN MODEL

EXPERIMENTAL INFLAMATOR
ŞTEFANIA SILVIA BALEA, ALINA ELENA PÂRVU, NASTASIA POP, FERNANDO ZAMORA, ANA UIFĂLEAN
EFECTUL INTERVENŢIEI NUTRIŢIONALE PERSONALIZATE LA UN PACIENT CU OBEZITATE DE CLASĂ II

ALEXANDRA CORNELIA VLAD

CORELAREA ÎNTRE METABOLISMUL GLUCIDIC ŞI OSOS ŞI STATUSUL NUTRIŢIONAL LA PACIENŢII DIABETICI

SIMONE ALFIERI

IDENTIFICAREA SURSELOR PRINCIPALE DE POLIFENOLI ŞI EVALUAREA FRECVENŢEI CONSUMULUI DE ALIMENTE ŞI BĂUTURI BOGATE ÎN POLIFENOLI LA UN GRUP TIPIC DE ADULŢI DIN ROMÂNIA

IRIS-LISBETH MÜLLER, ELENA RAKOSY-TICAN

DINŢII TEMPORARI: ÎN GRIJA CUI? RESTAURAREA ESTETICĂ A DINŢILOR FRONTALI TEMPORARI ÎN STOMATOLOGIA PEDIATRICĂ

NICOLETA VAN GELDER, ALEXANDRA MAN, MELINDA KOVACH

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Site creat de