Studentie

Dr. Ken Resnicow prezent la Cluj-Napoca la o sesiune gratuită de pregătire în tehnica interviului motivațional

KenResnicow

Pe data de 6 iulie 2016, echipa proiectului de cercetare „Recidiva postnatală a fumatului, factorii de risc asociați și o intervenție proactivă și sustenabilă de prevenire (PRISM)” a organizat în Cluj-Napoca o sesiune gratuită de pregătire în tehnica interviului motivațional pentru 22 de persoane interesate de consilierea psihologică.

La invitația directorului de proiect, Dr. Cristian Meghea, sesiunea a fost susținută de către Dr. Ken Resnicow, profesor în cadrul Școlii de Sănătate Publică, Michigan University (SUA) și instructor în cadrul Rețelei de formatori în interviu motivațional (MINT).

Interviul motivațional reprezintă o strategie eficientă de consiliere psihologica. Aceasta utilizează tehnici de comunicare cu scopul de a crește motivația intrinsecă a persoanelor de a renunța la comportamente de risc, precum fumatul. Scopul sesiunii de pregătire organizate în Cluj-Napoca a fost să le ofere participanților cunoștințe teoretice și să le îmbunătățească abilitățile de folosire a tehnicii interviului motivațional.

“Comparativ cu alte țări din Europa de Vest sau a Statelor Unite ale Americii, sesiunile de pregătire în tehnica interviului motivațional sunt mai puțin frecvente în România, iar majoritatea acestora sunt organizate contra cost. De asemenea, în România există doar doi formatori acreditați MINT care pot să furnizeze astfel de sesiuni de formare. Prin intermediul evenimentului organizat în Cluj-Napoca ne-am dorit să aducem împreună atât studenți interesați de consiliere psihologică cât și psihoterapeuți debutanți sau cu experiență, pentru a crește numărul persoanelor care vor utiliza și vor beneficia de această tehnică eficientă de consiliere comportamentală.” – Dr. Cristian Meghea, directorul proiectului de cercetare PRISM.

Proiectul de cercetare PRISM își propune să evalueze eficiența unui program de intervenție bazat pe tehnica interviului motivațional, care are ca scop prevenirea reluării fumatului după naștere în rândul femeilor care au renunțat la fumat în timpul sau înaintea sarcinii. Proiectul este finanțat de către Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI) prin grant PN-II-RU-TE-2012-3-0209. Mai multe informații despre proiectul PRISM pot fi găsite pe pagina web a acestuia – http://publichealth.ro/index.php/prism/



Lasă un răspuns

Site creat de