Social & Cultura

O nouă publicație în domeniul reabilitării monumentelor istorice publicat de Fundaţia Transilvania Trust

manual specialitate

În anul universitar 2016-2017 începem cea de a 10-a serie a Programului de  formare și dezvoltare profesională continuă în domeniul reabilitării monumentelor istorice cu 42 de participanți, dar şi cu un nou volum al Manualului de specialitate care vine în ajutorul cursanților, oferindu-le cunoștințe teoretice și practice din domenii variate de intervenție: funcționalitatea cetăților gotice şi renascentiste, relația contradictorie dintre reabilitarea urbană şi turismul cultural, protecția şi reabilitarea grădinilor istorice, structura așezărilor istorice, respectiv un studiu care prezintă cursul postuniversitar din punct de vedere istoric. Autorii articolelor publicate în manual sunt specialiști cu experiență din țară și din străinătate, cadre didactice asociate cursului: Teodor-Octavian Gheorghiu, Fekete Albert, Máté Zsolt, Bugár-Mészáros Károly, Szabó Bálint.

Volumul recent publicat este parte a seriei publicate de Fundaţia Transilvania Trust, şi vine în ajutorul cursanților, oferindu-le studii bazate pe conferințele cursului, respectiv traduceri din cursurile profesorilor invitați din Ungaria. Totodată este recomandat şi  specialiştilor activi în domeniu, respectiv publicului interesat.

Cursul a fost înființat în octombrie 1998 la iniţiativa Fundaţiei Transilvania Trust din Cluj. Cursul postuniversitar a fost acreditat pe baza Ordinului MECT nr. 4223/22.07.1998, și ca program de formare și dezvoltare profesională continuă în domeniul reabilitarea monumentelor istorice conform legii educației nr. 1, aprobat în 2011, organizat în cadrul Facultăţii de Istorie şi Filosofie a Universităţii Babeş-Bolyai. Scopul programului este pregătirea specialiştilor cu studii superioare în domeniul reabilitării monumentelor istorice.

Manualul s-a publicat în cadrul proiectului Program de formare și dezvoltare profesională continuă în domeniul reabilitarea monumentelor istorice – Manual de specialitate realizat cu sprijinul Primăriei şi al Consiliului Local Cluj-Napoca. Proiectul susţine candidatura oraşului Cluj-Napoca la titlul de Capitală Culturală Europeană 2021.



Lasă un răspuns

Site creat de