Studentie, Important

Peste 200 de oameni de știință din 30 de țări sunt prezenţi la Conferința Internațională de Fizica Materialelor Avansate de la Cluj

QS World University Rankings

În perioada 8-14 septembrie 2016 Universitatea Babeș-Bolyai este gazda Conferinței Internaționale de Fizica Materialelor Avansate (ICPAM-11), ediția a 11-a.

Evenimentul este organizat de Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și Universitatea ,,A.I.Cuza” din Iași, prin intermediul facultăților de fizică, împreună cu alte 24 de instituții prestigioase.

ICPAM-11 este gândit ca un forum al  oamenilor de știință din domeniul studiului materialelor, fizicieni, chimiști, medici, ingineri și artiști, un cadru ideal pentru discuții, schimburi de idei și rezultate, atât în cercetarea fundamentală, cât și în cea aplicativă.

Participanții, peste 200 de oameni de știință din 30 de țări din Europa, SUA, Japonia, vor contribui cu lucrări prezentate în  plen și pe secțiuni, în cadrul sesiunilor orale și poster.

De asemenea, în cadrul conferinței sunt incluse o serie de evenimente deosebite:

1)  Școala de Fizică și a Materialelor Avansate (Pams-2), la care participă  tinerii cercetători, doctoranzi și masteranzi.

2) Două evenimente artistice: „Al 4-lea Festival Internațional de  NanoArt” (9 septembrie 2016, ora 19:20, Galeria Paul Sima, Colegiul Academic, str. Em. de Martonne nr.1)  la care vor lua parte mai mulți autori din SUA, reprezentați de D-l Cris Orfescu, respectiv „Expoziția de pictură – Mirela Șuchea” (7 septembrie, ora 18:00, Et.2, clădirea centrală a UBB, str.Mihail Kogălniceanu, nr.1), ambele evenimente publice dedicate promovării accesului la artă și știință într-o nouă viziune.

Principalele teme ale conferinței sunt următoarele: T1-Filme subtiri si nanostructuri pentru electronica modernă; T2-Bazele plasmei și a  interacțiunii laser-materiale; T3-Materiale pentru Energie și Mediu; T4-Materiale magnetice și Spintronică; T5-Nanostructuri si sisteme cu dimensiune scăzută; T6-Materiale pentru  dispozitive de memorie; T7-Materiale polimerice și compozite; T8-Biomateriale și aplicații în domeniul sănătății; T9-Materiale funcționale. Procesarea și caracterizarea;  T10-Tendințe în teoria materiei condensate; T11-Auto-asamblare și patterning; T12-Artă, Știință și Tehnologie.



Lasă un răspuns

Site creat de