Politic

1 iulie a venit cu scumpiri, dar şi cu ieftiniri. Lista modificărilor

Prima zi din iulie a venit cu o lista de scumpiri, dar si ieftiniri. Vestea cea mai buna o reprezinta cresterea salariului minim cu 75 de lei, astfel incat acesta va ajunge la 1.050 de lei brut. Aproape 1,4 milioane de oameni vor beneficia de această măsură. „Din cei 1.388.000 de salariaţi, 488.000 sunt bugetari şi 900.000 sunt din mediul concurenţial”, spune Rovana Plumb, ministrul Muncii. Creşterea lasă însă România tot pe penultimul loc în UE la nivelul salariului minim, potrivit Digi24.

Odata cu cresterea salariului minim pe economie va creste si cuantumul punctului de amendă, astfel incat cea mai mică amendă va creşte cu 15 lei.

De astazi vom plăti, insa, mai mult pentru gaze. Preţul lor va creşte cu 13%, de la 53 la 60 de lei pe megawatt oră. Este prima scumpire dintr-un şir care va continua în următorii ani. De anul viitor, gazele se vor scumpi cu câte şase lei pe megawatt-oră în fiecare an, până în 2021. Atunci, preţul gazelor se va apropia de 100 de lei pe megawatt.

Curentul, în schimb, se va ieftini cu aproape un procent, în cursul acestei luni. Preţul va fi menţinut însă doar jumătate de an. Din 2016, facturile la energia electrică vor fi mai mari cu până la zece procente. Iar asta pentru că populaţia va suporta certificatele verzi pe care nu le vor mai plăti marile combinate.

Vestea cea mai buna o reprezinta ca de la 1 iulie se ieftinesc şi medicamentele compensate, cu 20%. Guvernul trebuia să reducă aceste preţuri încă de acum trei ani, potrivit unui ordin de ministru din 2009.Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site creat de