De Vazut, Important

5 motive pentru a cumpăra o consolă PlayStation 5 în locul unui Xbox Series X

PlayStation 5

Jocurile viitorului se află chiar după colț. În luna noiembrie s-au lansat două console de ultimă generație: Xbox Series X | S și PlayStation 5.

Au trecut șapte ani de la lansarea PS4 și Xbox One, dar, în anumite privințe, pare că a fost doar ieri. De atunci, am avut parte de o actualizare prin PS4 Pro și Xbox One X. Jocurile 4K au devenit realitate. Ambele sisteme au primit un design actualizat. Xbox One, în special, arăta mult mai bine decât originalul. Dar chiar și cu această actualizare, a sosit timpul pentru ceva nou, mai ales că atât PS5, cât și Xbox Series X vor avea multe jocuri compatibile cu versiunile anterioare.

Niciunul dintre aceste sisteme nu este obiectiv „mai bun” decât celălalt, dar fiecare are lista sa de argumente pro și contra. În sensul acesta, vom analiza avantajele achiziționării unei PlayStation 5 față de o consolă Xbox Series X.

Exclusivitățile

Motivul numărul unu pentru a cumpăra un PlayStation 5 sunt (evident) jocurile video în sine. În special, jocurile video pe care nu le puteți juca nicăieri altundeva.

Evident, depinde de ce jocuri sunteți pasionat dar, în general, Sony a avut în trecut cele mai bune exclusivități. Acest lucru ar putea începe să se schimbe datorită achizițiilor Microsoft a numeroși dezvoltatori, inclusiv producătorul Skyrim Bethesda. Toate aceste noi studiouri înseamnă un conținut din ce în ce mai variat care va fi disponibil pe Xbox Series X.

Dar, practic toate acestea vor fi lansate și pe PC, de obicei în același timp cu lansarea Xbox. Și multe jocuri Xbox Series X vor fi lansate și pe Xbox One, deși, evident, nu vor fi la fel de avansate și se vor încărca mai încet.

Între timp, Sony are adevărate exclusivități PlayStation. Desigur, unele dintre acestea vor fi lansate și pe PS4. Bijuteria coroanei este remake-ul Demon’s Souls, disponibil doar pe PlayStation 5.

Deci, dacă doriți să jucați Spider-Man: Miles Morales, Horizon Forbidden West, Demon’s Souls Remake sau Ratchet & Clank: Rift Apart, veți avea nevoie de o consolă PlayStation 5.

Gamepad-ul DualSense

Gamepad-ul DualSense este, din toate punctele de vedere, un controler de ultimă generație.

Feedbackul haptic avansat sună remarcabil, adăugând o imersiune reală jocurilor de ultimă generație. Dacă citiți orice anunț despre un joc care este portat la următoarea generație, acesta evidențiază întotdeauna cât de cool este DualSense și cum schimbă experiența.

Când vine vorba de noul gamepad Xbox Series X, nu există nici o recenzie asemănătoare. Suntem siguri că este un gamepad foarte bun, dar nu sună la fel de revoluționar.

Noul motor Tempest

Alături de controlerul DualSense, am auzit multe despre noul sunet 3D excelent din PlayStation 5. Noul motor audio Tempest va îmbunătăți cu adevărat sunetul în jocuri, creând un sunet 3D realist.

Cu cât setul cu cască sau sistemul de sunet surround este mai bun aici, cu atât noul dvs. PS5 va beneficia de jocuri mai bune. Este ca grafica. Dacă nu aveți un televizor sau un monitor avansat, nu veți beneficia de grafica de top. Dar dacă aveți un ecran grozav, jocurile vor prinde viață.

Noile capacități audio 3D ale PS5 ar trebui să o facă cea mai bună consolă de pe piață, iar jocurile dvs. (și alte suporturi media) vor suna mai bine ca niciodată.

Colecția PS Plus

Acesta este un mare avantaj pentru orice abonat PS Plus. Practic, vă oferă acces la aproape 20 de jocuri (deși acest număr ar putea crește în viitor) din catalogul PS4, atât de la Sony, cât și de la studiouri terțe.

Desigur, acestea sunt titluri de ultimă generație, dar sunt în mare parte titluri de top. Și ar trebui să se încarce mai repede și să funcționeze mai bine pe PS5. Aceasta face parte din abonamentul dvs. PS Plus, deci nu costă nimic în plus și veți avea acces la toate aceste jocuri din prima zi.

Stocarea SSD personalizată NVME

Nu există nicio îndoială că Xbox Series X are – cel puțin pe hârtie – specificațiile mai puternice dintre cele două, inclusiv mai multă putere brută.

Pe de altă parte, unitatea SSD NVME personalizată din PS5 este de aproximativ două ori mai rapidă decât soluția de stocare a Xbox Series X. Consola Microsoft are, de asemenea, o unitate SSD NVME, dar capacitatea sa este de doar 2,4 GB / s comparativ cu cei 5,5 GB / s ai Sony.

Rămâne de văzut modul în care aceasta va avea impact asupra performanței jocului pe ambele sisteme, dar nu am fi surprinși dacă PS5 încarcă totul mai repede.Lasă un răspuns

Site creat de