Liceu, Important

Activități la Colegiul Național „Gheorghe Șincai” din Cluj, în cadrul proiectului „Școli-Ambasador ale Parlamentului European” (EPAS)

"Școli-Ambasador ale Parlamentului European" (EPAS)

Multiple activități organizate la Colegiul Național „Gheorghe Șincai” din Cluj-Napoca, în cadrul proiectului „Școli-Ambasador ale Parlamentului European” (EPAS).

În acest an școlar, una dintre activitățile cu un real succes este proiectul EPAS. Colegiul Național „Gheorghe Șincai” este candidat la statutul de « Școală Ambasador a Parlamentului European ».

Programul EPAS este implementat de Biroul de Informare al Parlamentului European în România.

Unul dintre scopurile proiectului este ca elevii să-și însușească un maximum de cunoștințe despre Uniunea Europeană și instituțiile democratice ale acesteia, cât și despre democrația parlamentară.

15 liceeni desfășoară, astfel, în calitate de Ambasadori juniori ai PE, diverse activități cu colegii lor din liceu sau din gimnaziu, coordonați de echipa de profesori Ambasadori seniori. Cele mai multe au avut loc în luna mai, când  majoritatea claselor au sărbatorit și Ziua Europei.

În școală a fost creat și un colț de informare despre UE și PE, cu materiale și coduri QR ce le permit elevilor să afle informații utile despre aspectele importante ale democrației și ale Uniunii Europene.

A fost organizată o ședință Zoom a elevilor și profesorilor interesați,  cu europarlamentarul Ramona Strugariu. De asemenea, au fost organizate și diverse activități de diseminare a cunoștințelor despre UE și PE în rândul elevilor, eseuri, discuții, dezbateri.

Recent, în 27 mai 2021, un grup de elevi de liceu au susținut o dezbatere academică despre jurnalism și problema știrilor false. Nu au lipsit nici activitățile ludice (Carnavalul virtual al UE) sau artistice (un moment muzical susținut de un grup de elevi care au cântat Oda Bucuriei pe holul Colegiului, lângă steagul UE).

Mai multe detalii sunt promovate de către ambasadorii-junior pe pagina de facebook a proiectului CN Gheorghe Şincai – Candidat Scoala Ambasador a Parlamentului European.


Articolul realizat de elevii liceului despre acest proiect poate fi citit aici.

Echipa de proiect EPAS a colegiului Național „Gh Șincai” Cluj-Napoca, cordonat de prof . Teodora NaibaLasă un răspuns

Site creat de