Timp liber, Important

Art in the Park la Cluj – demonstrație de pictură și workshop de pictură colectivă

Centrul de Inovare și Imaginație Civică

Art in the Park la Cluj

Marți, 1 iunie 2021, între 11.00-14.00, în Parcul Central, pe esplanada Casino Centrul de cultură urbană, vor avea loc o serie de activități artistice gratuite.

Aceste evenimente sunt dedicate zilei de 1 iunie.

Ce este Art in the Park

Art in the Park se dorește a fi o intervenție artistică în spațiul parcului prin reconceptualizarea expozițiilor clasice de artă. Se dorește și implicarea întregii comunități în realizarea unei picturi colective.

Începând cu ora 11.00 veți avea ocazia să asistați la o demonstrație de pictură, în cadrul căreia, câțiva dintre copiii care participă la cursurile de artă din cadrul Art Point Studio vor face dovada măiestriei lor, pictând în fața publicului.

Cum va decurge demonstraţia

În cadrul acestei demonstrații, fiecare participant realizează o pictură după o imagine dată, fără semnificație individuală, aproape abstractă. Puse împreună, imaginile individuale se unesc într-o lucrare care dă sens muncii fiecăruia în parte. Descoperim astfel că, deşi uneori munca individuală pe care o depunem pare abstractă sau nu înţelegem scopul ei, ea face parte dintr-un proiect mai amplu, al cărui sens îl vom percepe atunci când bucăţile puzzle-ului vor fi puse  împreună.

Imaginea care va rezulta la final va fi o lucrare a unui artist celebru, deopotrivă iubit de copii și de cei mari. Vă așteptăm alături de noi ca să descoperim împreună lucrarea care ne-a inspirat în această activitate.

Pictură colectivă

A doua acțiune va implica toți copiii care trec prin parc, poate chiar și pe părinții acestora, este de a realiza o pictură colectivă. Aceasta va fi realizată pe o pânză de mari dimensiuni, pe care este un mesaj ascuns. După ce toți doritorii vor avea ocazia să pună o tușă de culoare pe pânza colectivă, vom da jos banda adezivă si mesajul va ieși la iveală, aducând un plus de savoare și semnificație picturii colective.

A treia activitate la care vă invităm este o instalație colectivă surpriză, care cu siguranță îi va încânta pe toți cei prezenți.

Pe tot parcursul activităților, participanții vor fi ghidați de Elvira Bozga și Ada Nicolaescu, artiștii plastici coordonatori ai activităților Art Point Studio și de studenți de la Facultatea de artă din Cluj-Napoca, care s-au oferit voluntari.

Evenimentul se va desfășura conform cu normele de siguranță în vigoareLasă un răspuns

Site creat de