Sport

Ce tip de bicicletă ar trebui să aleg: de la MTB, la pliabilă, de drum sau electrică

proiect de lege bicicleta bani

Alegerea celei mai bune biciclete pentru a se potrivi nevoilor tale poate fi o sarcină dificilă. Indiferent dacă vrei să faci naveta, să te menții în formă sau pur și simplu să explorezi peisajul rural, bicicleta este instrumentul perfect pentru a face acest lucru. Dar există un număr confuz de uriaș – și în creștere – de diferite tipuri de biciclete din care să alegi .

Deci, dacă te întrebi „ce tip de bicicletă ar trebui să cumpăr?”, citește mai departe, pentru că te vom ghida prin stilurile de biciclete existente astăzi pentru a te ajuta să găsești cea mai bună bicicletă pentru nevoile tale.

Biciclete de drum: cele mai bune pentru a merge rapid pe asfalt

Bicicletele de drum se referă la mersul pe drumuri asfaltate, adesea cât mai repede posibil. Au cadre ușoare și anvelope subțiri concepute pentru a te ajuta să atingi viteza maximă cu un efort minim.

Au ghidoanele care se înclină în jos și înapoi, care îți permit să ajungi într-o poziție de conducere eficientă și aerodinamică și să ai un angrenaj care depinde de viteza maximă.

Acestea îți vor permite să faci plimbări lungi, dar, de asemenea, se vor presta foarte bine la navetă datorită capacității lor de a parcurge rapid o distanță.

Cu toate acestea, poziția axată pe viteză poate fi inconfortabilă pentru unii, iar roțile și anvelopele ușoare sunt susceptibile de a fi deteriorate de borduri și gropi.

Multe biciclete nu vor avea, de asemenea, capacitatea de a transporta bagaje, deci, dacă ai nevoie să transporți ceva, o bicicletă de drum ar putea să nu fie ideală.

Mountain bikes: cele mai bune pentru teren accidentat

Produse pentru a aborda cel mai accidentat teren off-road pe care natura îl poate oferi, mountain bikes sunt construite rezistent, cu anvelope groase, concepute pentru a găsi aderență pe aproape orice suprafață.

De asemenea, au frâne puternice care utilizează discuri, iar cele mai scumpe vor avea dublă-suspensie pentru un control mai bun asupra terenului accidentat. Angrenajul este conceput pentru a te ridica și coborî pe teren abrupt, pentru a face față diferitelor pante.

Chiar dacă nu intenționezi să abordezi lanțurile montane, bicicletele montane pot fi o alegere bună chiar și pentru plimbare, datorită poziției lor mai relaxate.

În timp ce suspensia este excelentă pentru călătorii pur off-road, ea înseamnă greutate suplimentară, costă mai mult și poate fi ineficientă, deci astfel de biciclete sunt de evitat dacă intenționezi să petreci cea mai mare parte a timpului pe asfalt.

Biciclete de oraș: cele mai bune pentru navetă la muncă

O bicicletă de oraș (în stil olandez) face o treabă excelentă în a oferi transport pe distanțe scurte în orașele plate. Ceea ce atrage la acest stil de biciclete este simplitatea, caracterul practic și robustețea.

O astfel de bicicletă poate avea o singură viteză, dar dacă simți că ai nevoie, există biciclete cu până la 11 viteze.

Bicicletele tipice de oraș au cadre joase și pedale plate, astfel încât să porți urca ușor în hainele obișnuite. Iluminarea automată cu dinam și o încuietoare sunt adesea încorporate, deci nu vei avea nevoie de multe elemente suplimentare.

Ele fac față la străzile cu gropi, în timp ce poziția verticală de mers îți oferă o vedere bună asupra a traficului. Principalul dezavantaj este că acestea tind să fie destul de grele și, deși poziția de mers este confortabilă, nu este deosebit de eficientă și nu vei dori să înfrunți dealuri mari.

Biciclete electrice: cele mai bune dacă vrei o mână de ajutor pe dealuri

Cu ajutorul unui motor puternic, bicicletele electrice sau e-bikes sunt excelente dacă ești un navetist care trebuie să ajungă la locul de muncă mai puțin transpirat sau dacă ai mai puțină încredere în condiția ta fizică.

Legile variază de la o țară la alta. Cu toate acestea, în România bicicletele electrice limitate la 25 km/h pot fi folosite pe drum sau permis și ele sunt biciclete, în termeni legali, deoarece trebuie totuși să pedalezi până să activezi asistența electrică.

Sunt disponibile și biciclete electrice mai puternice (unele cu accelerații în stil motocicletă), dar în unele țări acestea sunt clasificate ca mopede sau motociclete și, prin urmare, trebuie să se conformeze acelorași regul.

Majoritatea bicicletelor electrice sunt concepute pentru a fi confortabile și ușor de utilizat datorită cadrelor plate, aripilor de noroi și a capacității de bagaje. Există o primă semnificativă de preț și greutate față de o bicicletă obișnuită echivalentă pentru baterie, motor și electronice de comandă. Cu toate acestea, pe măsură ce tehnologia se dezvoltă, atât prețurile, cât și greutatea scad.

Lumea bicicletelor electrice de munte – cunoscută și sub numele de e-MTB – este, de asemenea, una în expansiune rapidă, permițând riderilor să se bucure de peisajul rural mai mult decât și-ar fi putut imagina.

Biciclete pliabile: cele mai bune dacă nu ai prea mult spațiu și pentru transportul public

Dacă trebuie să combini un pic de activitate fizică cu portabilitatea urbană, atunci nu este nimic mai bun decât o bicicletă pliabilă. Sunt cele mai potrivite pentru călătorii scurte – mai ales în cazul în care spațiul de depozitare de acasă este redus, iar portabilitatea lor înseamnă că sunt ideale atunci când este posibil să trebuiască să urci într-un metrou sau un autobuz pentru a ajunge unde ai nevoie să mergi.Lasă un răspuns

Site creat de