Social & Cultura

Cum să ai grijă de setul de pensule machiaj și cât de des trebuie să le cureți

Un set de pensule machiaj ne ajută să ne aplicăm fondul de ten, pudra, să facem conturul feței, să aplicăm machiajul de ochi și nu numai. Cu toate acestea, a le curăța o dată pe lună nu este suficient. O curățare precară a pensulelor de machiaj poate duce la apariția problemelor de ten, precum acnee, din cauza bacteriilor ce se pot dezvolta pe acestea.

Cât de des ar trebui să cureți un set de pensule machiaj?

Conform deramtologilor și make-up artiștilor, ar trebui să lași la înmuiat pensulele de machiaj cel puțin o dată pe săptămână pentru a preveni apariția bacteriilor, în special în cazul pensulelor pentru fond de ten și corector. Pentru că folosim aceste penule machiaj direct pe tenul nostru, este important ca acestea să fie curate oricând le folosim. Ar trebui să fim atente în special în cazul pensulelor pe care le utilizăm în jurul ochilor. Nu trebuie doar să ștergem pensulele, ci este important să le spălăm cu un săpun sau detergent special pentru a ne asigura că le curățăm complet.

Cu ce curățăm un set de pensule machiaj?

Există săpunuri sau detergenți cu formulă specială pentru pensulele de machiaj, iar dacă aveți pensule de o calitate superioară în care știți că ați investit mult, ideal ar fi să achiziționați un cleaner profesional. Ca și variante, puteți utiliza un săpun delicat, întrucât cel normal va usca perii pensulelor sau un cleanser de față, pentru că va face o treabă la fel de bună cu pensulele cum face și cu tenul. Puteți chiar să utilizați săpun lichid de vase, dar tot cu formulă delicată și să vă asigurați că clătiți din plin.

Cum să cureți un set de pensule machiaj?

Pentru a curăța pensulele de machiaj trebuie să  urmezi câțiva pași simpli:

-Udă pensulele cu apă caldă;

-Pune puțin detergent în palmă și masează perii pensulelor în podul palmei până când nu mai observi că nu mai iese machiaj din aceasta;

-Clătește foarte bine pensula;

-Șterge-o ușor de un prosop sau de un șervețel de hârtie și modelează perii la forma inițială a pensulei;

-Lasă pensulele să se usuce cu capetele pe marginea mesei. În acest fel își vor păstra forma și se vor usca în totalitate.

Cât timp speli pensulele, fii atentă să nu pui săpun în locul în care capul pensulei este conectat de mânerul acesteia. De obicei, perii pensulei sunt lipiți de bază, iar apa și săpunul ar putea cauza dizolvarea săpunului, iar pensula s-ar putea strica. De asemenea, nu usca pensulele în poziție verticală. Acest lucru ar putea fi dăunător perilor unor pensule machiaj. În cazul bureților de machiaj refolosibili, aceștia pot fi spălați, dar trebuie schimbați la 3-4 luni.

Există diverse acesorii și chiar dispozitive ce te pot ajuta să îți cureți pensulele de machiaj sau să îți facă treaba mult mai ușoară. Dintre cele mai utilie se numără accesoriile sau mănușile cu striații special făcute pentru a te ajuta la spălarea pensulelor.Lasă un răspuns

Site creat de