Social & Cultura

Expoziţie de ceramică şi fotografie la Muzeul Memorial „Octavian Goga” Ciucea

Expoziţie de ceramică şi fotografie la Muzeul Memorial „Octavian Goga” Ciucea

Muzeul Memorial „Octavian Goga”, instituţie de cultură care funcţionează în subordinea Consiliului Judeţean Cluj, în parteneriat cu Şcoala Naţională Superioară de Artă Limoges şi Universitatea de Artă şi Design Cluj-Napoca, vă invită la Expoziţia de ceramică şi fotografie: Tabu: Decor şi Accesoriu – Rendez-vous la Goga, al cărei vernisaj va avea loc în data de 12 octombrie 2015, ora 18.30, la sediul Muzeului Memorial „Octavian Goga” din Ciucea.

Expoziţia, organizată de către Institutul Francez din România şi direcţia regională Cluj-Napoca, va fi deschisă în perioada 12-30 octombrie 2015, conform programului de vizitare al muzeului, respectiv de marţi până duminică, între orele 09.00-17.00, ultima intrare fiind la ora 16.30.

Institutul Francez din România la Cluj se asociază Bienalei de ceramică 2015 şi propune o expoziţie transversală care celebrează tânăra creaţie în contextul Cluj Capitală Europeană a Tineretului. În jur de 20 de piese de serviciu în porţelan realizate de studenţii ENSA Limoges intră în dialog cu fotografii alb negru, format mare, semnate de Andreea Ştefan, licenţiată UAD, laureată a premiului IFC la Expo Maraton 2015.

Punerea în scenă explorează îndrăzneţ tema centrală a tabuului din prisma decorului şi a accesoriului.

Fotografiile Andreei Ştefan se joacă cu claritatea detaliului şi eterogeneitatea materialelor în timp ce lucrările în porţelan valorizează atât tehnicile de realizare tradiţională cât şi cele inovatoare de tipul marcajului prin fritaj laser.

Alegerea locaţiei nu este una aleatorie. Operele rezonează cu spaţiul eclectic şi baroc al casei Goga, ele fiind integrate printre colecţiile personale ale scriitorului, o personalitate prodigioasă, pe alocuri controversată.Lasă un răspuns

Site creat de