Din Oras

FOTO | Aproximativ 1500 de români aşteaptă pe Aeroportul Cluj să plece în Germania

Aproximativ 1500 de români aşteaptă pe Aeroportul Cluj să plece în Germania

Aproximativ 1500 de români se află, în aceste momente, pe Aeroportul Internaţional din Cluj-Napoca.

Aceştia vor ajunge în cursul zilei de astăzi în Germania la munci agricole cu mai multe zboruri de tip charter, special organizate pentru aceştia.

Este vorba de aproximativ 13 curse.

Avioanele au fost programate să plece între orele 13 şi 21.

Potrivit unui martor, regulile de distanţare socială nu sunt respectate, iar oamenii stau „la grămadă” în parcarea aeroportului din Cluj-Napoca.

O parte dintre aceştia au venit chiar din judeţul Suceava, unde se află cel mai mare focar de coronavirus din România.

Organizarea aparține firmelor private care s-au ocupat și de contractele lor de muncă.

Am trimis acolo jandarmi pentru a asigura ordinea publică. Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj va face verificarea respectării măsurilor care trebuiau luate de organizatori„, a declarat pentru cluju.ro, prefectul Mircea Abrudean.

ACTUALIZARE ora 22: Pe Aeroportul Internațional Cluj-Napoca se află, la această oră, aproximativ 4000 de români. Aceștia așteaptă să plece spre Germania. Trei avioane vor mai decola, în această seară, de la Cluj. Ultima aeronavă va decola în jurul orei 02 dimineața.

Deși imaginile de azi au stârnit controverse, nici până la această oră nu s-au luat măsurile minime de distanțare socială. Cei prezenți în aeroport stau înghesuiți și așteaptă aeronavele.

Imagini video de la ora 22:

 

Parcarea auto a Aeroportului Cluj nu este gestionată de Aeroportul CLuj. Este gestionată de Consiliul Județean Cluj. Am solicitat primăriei și Consiliului Județean Cluj astfel încât să se respecte toate reglementările în vigoare. S-a reușit o distanțare socială pentru a respecta reglementarile. 

Noi, aeroportul, din proprie initiativa, testăm cu termoscanerul fiecare pasager din punct de vedere al temperaturii. Direcția de Sănătate nu a solicitat, nu a impus alte masuri pentru acesti pasageri care se imbarcă. Majoritatea pasagerilor au măști.

În interiorul aeroportului am impus și sunt măsuri stricte și se respectă măsurile de distanțare socială.

Am solicitat sprijinul Poliției ca, pe viitor, organizatorii să nu mai aducă toți pasagerii deodată, să respecte eșalonarea în funcție de zborurile pe care le avem. De asemenea, și noi, aeroportul, vom lua legătura cu organizatorii, având în vedere că mai avem astfel de zboruri mari sâmbătă și duminică. Nu așa de multe zboruri, dar vom avea în continuare zboruri cu muncitori în Germania. 

Am avut deja ieri (miercuri, 8 aprilie – n.red.) un zbor cu muncitori spre Eindhoven , Olanda, și, din câte cunoaștem, în perioada următoare vor fi zboruri spre Germania și Olanda de pe mai multe aeroporturi din România”, a declarat David Ciceo, director Aeroportul Internațional Cluj-Napoca, la Realitatea PLUS.

aeroport cluj coronavirus muncitori germania 20205 Comments

  1. Sunt curioasa cu am ajuns acesti oameni aici, citi dintre ei trebuiau sa fie in autoizolare, citi dintre ei au oprit la benzinarii, magazine alimentare etc pe traseu si mai ales citi dintre ei sunt aici pe principiul „scapa cine poate”…..

  2. Oare cate amenzi s-au dat? Din acest moment izolarea la domiciliu si starea de urgenta devin niste actiuni oficiale puternic discriminatorii. Discriminare fata de cei care in tara lucreaza pentru tara, platesc taxe etc. Ma intreb, oare daca nu ar fi Germania sau o alta tara „prietena” din marea iluzie numita UE – pentru bunastarea careia tara noastra e jerfita cu oameni cu toti – tot asa ar fi decurs lucrurile? Ca pentru Germania se merita sa ne facem de rasul lumii si sa ne batem joc de populatia ramasa sa o intretina.

  3. oare cine este de vina ca s-a aprobat plecarea acestor oameni la munca ? cei care au aprobat auroritatile trebuiau sa stabileasca proceduri clare de transport.Dupa ce s-a intamplat ce s-a intamplat cautam vinovatii? sau mai repede dam vina pe alti sa fugim de raspundere. De unde avea sa stie directorul aeroportului ca vor fi adusi toti odata ,.Este greu sa lucrez cu un om ,dar cu atatia oameni indisciplinati. Vina adevarata apartine celor care au aprobat plecare fara sa se gandeasca la consecinte si fara sa stabileasca niste proceduri.Abia dupa ce se intampla raul stim sa stabilim proceduri la fel ca in spitale.!!!!!!!!!!!!!!!

Lasă un răspuns

Site creat de