Din Zona

Gunoaie de-a lungul lacului Tarniţa din care clujenii beau apă. Consiliul Judeţean Cluj îi va da în judecată pe cei care au aruncat deşeuri (FOTO)

DSCN9748

Consiliul Județean a întreprins o nouă acțiune de ecologizare in zona lacului de acumulare Tarniţa, situat în vecinătatea drumurilor judeţene DJ 107P şi DJ 107N. În acest context, au fost strânse toate deșeurile depozitate ilegal în vecinătatea căii de rulare, acestea fiind transportate în locurile special amenajate pentru depozitare.

Departe de a fi o inițiativă izolată, recenta ecologizare survine unui șir întreg de operațiuni de igienizare derulate periodic în această zonă de mare interes turistic. Astfel, doar costul ultimelor două asemenea operațiuni a fost de circa 12.000 de lei: 5.344,65 lei și 6.432,43 lei.

În vederea recuperării cheltuielilor presupuse de operațiunile de salubrizare, dar și a stopării fenomenului de depozitare ilegală a deșeurilor în zonă, Consiliul Județean Cluj, în colaborare cu Inspectoratul Județean de Poliție, a derulat deja o serie de controale și a identificat mai multe persoane care s-au făcut vinovate de aceste fapte. Împotriva acestora, Consiliul Județean urmează să se îndrepte cu acțiuni în justiție pentru recuperarea prejudiciului.

În ceea ce privește posibila soluție a gestionării deșeurilor în zona lacului Tarnița, dar nu numai, prin amplasarea de containere, pentru amplasarea acestora în imediata proximitate a drumurilor județene e nevoie ca primăriile să obțină de la Consiliul Județean autorizația necesară în acest sens.

În același timp însă, amplasarea unor astfel de containere nu e neapărat o soluție viabilă pe termen lung câtă vreme aceasta sunt folosite în special de localnicii și proprietarii de cabane din zonă care nu dețin contract legal pentru ridicarea deșeurilor. Soluția care se impune în acest caz și care ar putea rezolva definitiv problema deşeurilor din zonă o reprezintă efectuarea de controale de către primării și obligarea persoanelor fizice şi juridice situate în aria teritorială să încheie contracte de servicii de salubrizare.Lasă un răspuns

Site creat de