Social & Cultura

Lansare carte “Cunostinte generale de Cultura civica si Psihologie”

La sfarsitul saptamanii trecute a avut loc la Liceul Tehnologic “Somes” Dej, lansarea cartii “Cunostinte generale de Cultura civica si Psihologie” scrisa de Savu Ioan Constantin, profesotr la liceul mai sus mentionat.

Dorin Hruban, profesor de istorie, a facut o scurta introducere in care a vorbit despre autorul cartii, domnul profesor Savu Ioan Constantin, amintind de deosebita colegialitate si prietenie care o poarta pentru autorul cartii, aratand buna colaborare pe care a avut-o cu in cadrul activitatilor scolare. Dupa aceea profesorul Hruban Dorin a facut o curta prezentare a cartii “Cunostinte generale de Cultura civica si Psihologie” si a scos in evidenta caracterul dual a cartii si utilitatea deosebita a subiectelor de cultura generala, utilitate atat pentru profesori, cat si pentru elevi, acestia din urma avand posibilitatea de asi insusi cunostinte generale actuale din viata de zi cu zi in cadrul intim cat si in societate.

De asemenea a subliniat importanta raporturilor stat – cetatean aratate in aceasta carte precum si aratarea dreptrilor si libertatilor cetatenesti aratate in Constitutia Romaniei. La invitatia domului profesor Hruban Dorin a luat cuvantul autorul cartii, domnul profesor Savu Ioan Constantin. Autorul a subliniat importanta lucrarii, a facut o scurta consideratie asupra disciplinei Cultura civica unde a aratat caracterul multidisciplinar al acestei discipline.

Autorul a facut referire in prezentarea sa si asupra utilitatii cunostintelor generale de psihologie, utilitate care arata ori readuc in memorie informatii despre procesele psihice, personalitatea, conduita psihosociala. Cu alte cuvinte elemente care individualizeaza persoana atat in mediul privat cat si in mediul public, relatii interpersoanale si conduita persoanei in societate.

Cartea “Cunostinte generale de Cultura civica si Psihologie” are un caracter inovativ in domeniul publicarii de carte, prin caracterul sau dual si prin faptul ca contine informatii cerute si de programele din invatamantul romanesc, utile pentru toate categoriile de persoane inclusiv pentru elevi.

Invitati speciali la lansarea de carte au profesorii Muresan Ioan, profesor pensionar din localitatea Dej si Savu Ion, profesor pensionar, tatal auorului.

 Lasă un răspuns

Site creat de