Social & Cultura, Important

Maratonul Vaccinării de la Cluj continuă între 4 și 7 iunie

maratonul vaccinarii cluj

Maratonul Vaccinării de la Cluj continuă în 4-7 iunie

În 4-7 iunie, locuitorii din Cluj-Napoca, dar și cei din alte localități, precum și cetățenii străini, care s-au vaccinat, în perioada 14-17 mai, cu prima doză a serului Pfizer-BioNTech, vor primi rapelul în cadrul centrului de vaccinare care va fi amenajat la Sala Polivalentă BT Arena.

Se vor putea vaccina cu prima doză și copiii cu vârsta de peste 12 ani.

Se va putea administra și prima doză de vaccin pentru persoanele cu vârsta de peste 12 ani.

Pentru rapel, aceștia vor trebui să se adreseze altor centre de vaccinare în care se administrează vaccinul Pfizer-BioNTech.

La Sala Polivalentă BT Arena vor fi amenajate 10 de cabinete de vaccinare, ce vor asigura un flux continuu, non-stop, pentru persoanele care vor veni să se vaccineze.

Maratonul va fi desfăşurat de vineri, 4 iunie, ora 16:00 și până luni, 7 iunie, ora 08:00.

Nu este nevoie de programare

Nici de această dată nu este necesară programarea, cei interesați trebuie să se prezinte la centrul de vaccinare doar cu actul de identitate.

Peste 350 de voluntari  s-au oferit să participe la maratonul vaccinării care ne va aduce mai aproape de normalitate.

Este vorba de:

  • medici,
  • rezidenți
  • asistenți din spitalele universitare clujene
  • cadre didactice și studenți ai UMF „Iuliu Hațieganu”

Mesajul rectorului UMF Cluj

“Prima ediție a Maratonului Vaccinării s-a desfășurat în condiții excelente și fără niciun efect secundar sever la cele aproape 4000 de persoane vaccinate și suntem convinși că, și de această dată, evenimentul va avea rezultate foarte bune. Deja putem observa efectele vaccinării și trebuie să continuăm să mergem pe acest drum, să încurajăm populația să se vaccineze.

Chiar dacă avem mai puține restricții, să nu uităm că pericolul nu a trecut și trebuie să fim în continuare prevăzători. Întreaga comunitate academică a universității noastre s-a implicat în acest demers și le sunt recunoscătoare tuturor pentru eforturile depuse și încrederea pe care au transmis-o celor care au venit să se vaccineze.

Este de datoria noastră, în calitate de profesioniști și viitori profesioniști în domeniul sănătății, să sprijinim comunitatea în aceste vremuri complicate. Vă așteptăm din nou la Maratonul Vaccinării, cu speranța de mai bine și cu încrederea că împreună vom învinge pandemia!”, este mesajul transmis de prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca.

 Lasă un răspuns

Site creat de