Social & Cultura

Marţi 13 – Ziua Informării Preventive

Unitatea noastră desfășoară o serie de acțiuni de informare preventivă cu ocazia zilei de 13 octombrie, zi cu o dublă semnificație: ”Ziua Informării Preventive” și ” Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale”.

Demersurile sunt desfășurate sub egida Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), care s-a raliat și în acest an inițiativei derulate la nivel european, a cărei scop este conștientizarea cetățenilor asupra pericolelor la care se pot expune în cazul nerespectării măsurilor și regulilor de comportare specifice tipurilor de situații de urgență.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Avram Iancu” al judeţului Cluj va desfășura activități specifice porților deschise, iar la nivelul județului personalul unității va fi prezent în cadrul a mai multe puncte de informare preventivă, organizate cu aceast prilej, prin intermediul cărora vor fi oferite materiale informative referitoare la beneficiile comportamentului preventiv. De asemenea, vor fi desfășurate lecții deschise cu această tematică și exerciții de simulare a evacuării pe timpul situațiilor de urgență în cadrul unor instituții de învățământ din județ.Lasă un răspuns

Site creat de