Timp liber, Important

Primul spectacol cu public la Opera Naţională Cluj | Vor avea acces numai persoanele vaccinate

Primul spectacol cu public la Opera Naţională Cluj | Vor avea acces numai persoanele vaccinate

Opera Națională Română din Cluj-Napoca își redeschide porțile

Opera Națională Română din Cluj-Napoca își redeschide cu entuziasm porțile sâmbătă, 15 mai 2021.

Program-pilot inițiat de Guvernul României 

Spectacolul este organizat în cadrul programului-pilot inițiat de Guvernul României pentru relansarea activității sectorului cultural-artistic în condiții cât mai relaxate.

La spectacol vor putea participa persoanele vaccinate

Proiectul-pilot permite strict accesul spectatorilor vaccinați cu schema completă contra virusului COVID-19 și de la al căror rapel a trecut o perioadă de cel puțin 10 zile.

Spectacolul pus în scenă este FAUST

Cortina se ridică cu o operă în concert, prezentată în premieră: FAUST de Charles Gounod. Spectacolul are o distribuție de talie internațională ce îi titrează ca invitați speciali pe tenorul Ștefan Pop, basul Szabo Balint și baritonul George Petean.

Accesul spectatorilor va fi atent monitorizat din dorința respectării tuturor normelor de siguranță și protecție.

Care sunt condiţiile

Programul urmărește o serie de condiții precise, stabilite la nivel național:

 • Evenimentul este deschis doar persoanelor vaccinate cu schema completă împotriva virusului COVID-19. De la rapel trebuie sa fi trecut o perioadă de cel puțin 10 zile. Gradul de ocupare a sălii de spectacole va fi de aproximativ 70%
 • Accesul spectatorilor în sală se va face doar pe baza propriei cărți de identitate, scanată prin platforma pusă la dispoziție de Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS), de personalul abilitat al instituției. Astfel se poate certifice electronic schema completă de vaccinarea împotriva COVID-19
 • Întregul personal al Operei Naționale Române din Cluj-Napoca este vaccinat cu schema completă de vaccinare sau testat cu test PCR cu mai puțin de 72 de ore înainte de eveniment.
 • Spectatorii străini sau români vaccinați într-o altă țară vor prezenta o dovadă care atestă vaccinarea cu schema completă împotriva virusului COVID-19 emisă de autoritățile țării respective.
 • Participanții la eveniment vor fi informați și își vor oferi acordul pentru prelucrarea datelor personale în scopul monitorizării ulterioare a evenimentului
 • Biletul achiziționat de spectatori nevaccinați NU va asigura accesul acestora la evenimente. Totodată, contravaloarea biletelor achiziționate de aceștia NU va fi returnată.
 • Intrarea publicului în sala Operei se va face gradual și clar direcționat pe 9 porți de acces, pentru a evita interacțiunile îndelungi ale participanților.
 • Accesul publicului se va face cu cel puțin 1 oră înainte de spectacol.
 • Ușile Operei se închid cu 15 minute înainte de începerea reprezentației.
 • Participanții își asumă faptul că purtarea măștii NU este obligatorie în timpul spectacolului și că riscul de a contacta boala COVID-19 – deși redus semnificativ – se menține.
 • Organizatorii NU se fac responsabili în cazul în care, în urma participării la eveniment, membri ai publicului vor fi confirmați cu boala COVID-19.

Biletele evenimentului se vor achiziționa strict online, pe site-ul www.bilete.ro.

foto: Nicu Cherciu

Opera Națională Cluj se redeschide: 4 spectacole cu public în luna maiLasă un răspuns

Site creat de