Social & Cultura

Regele Mihai I i-a retras nepotului sau dreptul de a mai fi "Alteta Regala"

Decizie istorica luata de Regele Mihai I. Fostul Suveran al Romaniei i-a retras nepotului sau, Principele Nicolae, dreptul de a mai fi „Alteta Regala”.

L-a retras si din succesiunea la Coroana, adica nu va mai avea nicio legatura cu monarhia romaneasca in afara celei de sange, si nu va mai putea emite pretentii la tron.

De acum, numele Printului Nicolae va fi Nicolae Mihai de Medforth-Mills, cel de dinainte de a se muta aici. „Este pentru prima data cand o astfel de hotarare este luata in acord si nu ca o pedeapsa”, sustin reprezentantii Casei Regale.

Decizia de retragere a titlurilor dinastice a fost luata in Elvetia in lipsa Principelui Nicolae. A fost anuntata printr-un Comunicat nesemnat de Secretariatul Casei Regale:

In calitate de Sef al Casei si Familiei Regale ale Romaniei, Regele Mihai a luat deciziile de mai sus cu gandul la Romania timpurilor care vor veni dupa incheierea domniei si vietii fiicei sale, Margareta, Custodele Coroanei. Majestatea Sa a afirmat ca Familia Regala si societatea romaneasca din acele vremuri vor avea nevoie de o carmuire sub semnul modestiei, bine cumpanita, cu principii morale, respect si mereu cu gandul la ceilalti.”

 


Lasă un răspuns

Site creat de