Din Oras, Important

Se anunţă protest la Cluj – „Marşul pentru Justiţie. Nu vrem să fim o naţie de hoţi”

protest cluj

Actualizare 5 noiembrie: Cluj-Napoca. Aproximativ 2000 de persoane participă la protestul „Marşul pentru Justiţie. Nu vrem să fim o naţie de hoţi” (VIDEO)


Comunitatea „Corupţia ucide” a anunţat că organizează duminică, 5 noiembrie, de la ora 18 în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca un nou protest.

Schimbările PSD privind legea Justiţiei nemulţumesc societate civilă, motiv pentru care aproape 3000 de clujeni s-au arătat interesaţi de evenimentul „Marşul pentru Justiţie. Nu vrem să fim o naţie de hoţi” creat pe Facebook.

Cluj-Napoca, continuăm ce am început iarna trecută!

Începe a doua luptă pentru apărarea Justiţiei şi Statului de Drept în România. E un război de de uzură, aşa că ce putem învăţa din iarnă trecută e în primul rând să ne conservăm energia, să nu ne lăsăm demoralizaţi uşor, să nu ne aşteptam la miracole peste noapte şi să nu ne luăm ochii de la scopul nostru. Toate schimbările de durata cer timp.

Aşadar să rămânem consecvenţi şi încrezători în puterea noastră de a schimba România, deoarece prin solidaritate îi învingem pas cu pas de fiecare dată.

1. Proiectul de modificare al Legilor Justiției a ajuns deja în Parlament și urmează să fie supus dezbaterii și votului în plen.

Inspecția Judiciară va deveni o unealtă politică în mâna ministrului Justiției. Numirea procurorilor-șef de către ministru, fără control din partea preşedintelui înseamnă că DNA se va întoarce la PNA, iar Parchetul devine subordonat intereselor politice.

Dacă acest pachet de legi va fi adoptat de Parlament ar însemna un dezastru pentru România și cetățenii ei. Ne putem lua adio de la o justiție independentă. Nu suntem singuri în această luptă. De la Magistrați la Președinte și Comisia Europeană, cu toții s-au poziționat împotriva acestor legi. Este momentul ca fiecare dintre noi să acționeze și să nu legitimeze încercarea corupților de a controla Justiția.

2. Luni, Senatorii jurişti au dat luni un raport negativ unui proiect de lege care-i împiedică pe cei condamnaţi penal să ocupe funcţia de preşedinte al ţării. Urmează votul în Senat. Asta înseamnă că un borfaş, condamnat penal, poate decide soarta romanilor şi îi va reprezenta pe aceştia.” au transmis organizatorii protestului de la Cluj de pe 5 noiembrie.

De asemenea, cei din comunitatea „Corupţia ucide” au transmis că vor ieşi în stradă în fiecare duminică din luna noiembrie.4 Comments

  1. Mai Adi, mai dute-n @##$#. Aia e problema ta? Deci nu e problema ca se fura ca on codru de 28 de ani, problema principala este abuzul magistratilor.

  2. Domnule Adi!
   Nu stiu cine te-a activat,pardon -invatat ,dar trebuie sa sti un lucru.Nici un sistem democratic legislativ nu e perfect.el suporta si greseli,ajustari rectificari etc.
   Dar daca vi sa spui ca problema Romaniei sunt magistratii inseamna ca ne pierdem timpul cu tine ,si tu cu noi.
   Mai bine foloseste-l ca sa te informezi mai bine inaine sa faci comenturi de genul astuia.

 1. Bre prahoveanule, cum ai fost tu de pe faza sa dai primul comentariu… Kirill moscoveanul de la răsărit te-a anunțat ca e de activat lupta de clasa? Cum v-a anunțat pe toți de altfel… Bistriteanul, snagoveanul, sigheteanul și ceilalți din tagma…

Lasă un răspuns

Site creat de