De Vazut, Din Oras

Şofer cercetat penal pentru că a blocat circulaţia tramvaielor pe o stradă Cluj

Împiedicarea sau îngreunarea circulaţiei pe drumurile publice constituie infracţiune şi se pedepseşte, conform Codului penal, cu închisoare sau cu amendă.

Un conducător auto este cercetat penal de către poliţişti, după ce a blocat circulaţia tramvaielor, prin parcarea autovehiculului în imediata apropiere a şinelor.

Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca – Secţia 1 Poliţie au făcut demersuri pentru identificarea unui conducător auto care, la data de 23 octombrie a.c.,  a blocat circulaţia tramvaielor pentru circa 25 de minute.

Bărbatul de 49 de ani, din comuna Măguri-Răcătău, şi-a parcat autovehiculul pe strada Căii Ferate, în imediata apropiere a liniei de tramvai, împiedicând astfel circulaţia tramvaielor.

În cauză s-a dispus continuarea urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,Împiedicarea sau îngreunarea circulaţiei pe drumurile publice”, faptă prevăzută şi pedepsită de 339, alin. 3 Cod penal.

Poliţiştii continuă activităţile pentru identificarea situaţiilor de acest gen, în vederea luării măsurilor legale.

„Atragem atenţia conducătorilor auto că, în conformitate cu prevederile art. 339, alin.3 Cod penal, ,,aşezarea de obstacole care îngreunează sau împiedică circulaţia pe drumul public, dacă se pune în pericol siguranţa circulaţiei ori se aduce atingere dreptului la libera circulaţie a celorlaţi participanţi la trafic” se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

Respectaţi regulile de circulaţie, precum şi pe ceilalţi participanţi la trafic!” au anuntat reprezentatii IPJ Cluj.Lasă un răspuns

Site creat de