De Vazut

Un ghid complet pentru adidași Converse: alegere, îngrijire și stiluri

Converse este fără îndoială una dintre cele mai iconice și recunoscute mărci de pantofi din lume. Cu un stil clasic, simplu și elegant, o pereche de Converse este întotdeauna binevenită într-o garderobă.

Indiferent dacă te gândești să îți iei prima pereche te Converse sau te gândești la o schimbare de stil, iată un ghid care să te ajute în alegerea perechii de Converse care ți se potrivește, să îți arate cum să o combini și cum să o faci să arate ca nouă.

Începuturile

Converse au fost mari de la început, reprezentând peste 80% din industria de adidași din America când s-au lansat în 1915. Când jucătorul de baschet Chuck Taylor a intrat în echipă în 1923, marca a avansat considerabil, devenind un must-have pe scena baschetului american.

Zeci de ani mai târziu, adidașii Converse au ieșit de pe teren și au devenit parte din garderoba noastră de zi cu zi, Converse fiind fără îndoială una dintre cele mai iubite mărci de adidași din toate timpurile.

Cum alegi mărimea?

În general, Converse este puțin mai mare decât pantoful obișnuit. Pe site-ul lor, marca afirmă că Converse este cu o jumătate de mărime mai mare decât dimensiunea normală, deși unii oameni recomandă să alegi cu un număr întreg mai jos.

O modalitate excelentă de a găsi dimensiunea Converse este măsurarea manuală a piciorului. Stai cu piciorul pe o bucată de hârtie, călcâiul fiind lipit de perete. Pune pe cineva să marcheze vârful tălpii și și apoi măsoară distanța dintre partea din spate a călcâiului și acest punct. Acest lucru poate fi mult mai fiabil decât să te bazezi pe dimensiuni care pot să nu fie uniforme între diferite mărci.

Cum ar trebui să spăl adidașii Converse?

Deși poate părea tentant, nu spăla adidașii Converse în mașina de spălat!

Pentru a spăla pânza clasică Converse:

  • Separă șireturile de adidași
  • Înmoaie o perie în puțină apă caldă și săpun, astfel încât perii să fie puțin mai blânzi.
  • Folosește peria pentru a curăța orice urmă de pe pânză și de pe talpa de cauciuc.
  • Evită să folosești prea multă apă pentru a preveni petele de apă și pentru a le usca mai ușor.
  • Așază șireturile în vasul cu apă și săpun, spălându-le de mână.
  • Pune adidașii Converse și șireturile la uscat la aer. Umple adidasul cu hârtie pentru a te asigura că își păstrează forma.

Pentru a spăla adidașii din piele de căprioară, periază ușor orice urme sau murdărie cu o perie de piele de căprioară. Nu folosi apă.

Pentru a spăla adidașii din piele, pur și simplu șterge suprafața cu o cârpă umedă și puțin săpun.

Care este diferența dintre All Star și All Star 70 Styles?

70 Styles sunt adidași Converse în general mai rigizi și structurați. Au o talpă mai groasă, cu amortizare suplimentară și sunt realizați dintr-o pânză mai groasă, ceea ce creează un stil mai rigid, mai structurat. Cauciucul din 70 Styles este finisat cu un înveliș alb lucios, spre deosebire de All Stars obișnuiți, oferindu-le un aer clasic american vintage.

Care este diferența dintre All Stars și One Stars?

În timp ce All Star își are originea ca adidas de baschet, One Star își are originile în skating. Având tălpile mai groase și adesea realizate dintr-un alt material decât pânza, One Star sunt o abordare mai modernă a stilurilor clasice Converse, fiind actualizate cu materiale și modele noi.

Adidașii Converse sunt unisex?

Toate stilurile clasice Chuck Taylor All Star sunt unisex cu dimensiuni standard unisex. Dincolo de aceasta, anumite dimensiuni pot avea dimensiuni specifice pentru bărbați și femei, pentru a explica forma lor. Regula generală? Dacă pantoful ți se potrivește și îl iubești, poartă-l indiferent de sexul pentru care a fost creat.

Cum să combini adidași Converse

One Stars – Combină o pereche de adidași Converse One Stars monocromi, albi și eleganți cu îmbrăcăminte inspirată de streetwear, pentru a adăuga o notă în stil retro într-un aspect modern. Detaliile albe îndrăznețe ale stilului One Star îi dau o notă puternică în combinație cu un aspect complet negru.

Adidași Converse clasici Hi-Tops (înalți) – De la formal la casual și undeva între ele, clasicul Chuck Taylors merge cu orice. Îți recomandăm să combini perechea ta cu rochii și fuste maxi, pentru a „calma” piesele ușor mai sofisticate și făcându-le să pară îmbrăcăminte de zi cu zi

Culori îndrăznețe – Dacă vrei ca fiecare ținută să fie un statement, lasă pantofii să vorbească pentru tine. Adidașii Converse în culori îndrăznețe fac toată treaba pentru tine. Pur și simplu combină-i cu un aspect neutru sau fi curajos și alege o ținută colorată și strălucitoare.

Converse Move

La fel ca adidașii Converse clasici Hi-Tops, Converse Move sunt îndrăzneți. Gama Converse Move transformă stilul clasic Converse după ce îl amplifică cu o talpă groasă de tip platformă. Cu toate acestea, spre deosebire de alți adidași cu platformă, acești adidași au o talpă ușoară și confortabilă. Oferind un impuls atât în înălțime, cât și în stil, Converse Move sunt perfecți dacă alei un stil retro.Lasă un răspuns

Site creat de