Social & Cultura

10 beneficii ale aromaterapiei

10 beneficii ale aromaterapiei

Simțurile și stimulii senzoriali ne influențează întotdeauna alegerile. Mai mult decât restul simțurilor, mirosul este capabil să ne influențeze chiar și starea emoțională, declanșând sentimente, dispoziții și amintiri. Și cum aromele sunt atât de prezente și de importante în viața fiecăruia dintre noi, este ideal să știm cum să le putem folosi într-un mod benefic. Astfel, aromaterapia ne arată cum să folosim în beneficiul nostru aromele naturale din plante sau surse organice existente sub forma uleiurilor esențiale. 

Aromaterapia este folosită într-o mulțime de forme, însă cea mai cunoscută este cea aromatică, adică a uleiurilor esențiale. Printre formele de valorificare a beneficiilor uleiurilor esențiale se numără aplicare topică, masajul, pulverizare și inhalarea, prin difuzarea acestor uleiuri. Și dacă tot am menționat cuvântul prețios – beneficii – îți vom dezvălui în rândurile următoare cele mai importante 10 beneficii ale aromaterapiei.  

  1. Ajută la eliberarea stresului

Unul dintre principalele motive pentru care aromaterapia este utilizată la scară largă este succesul pe care îl are în ceea ce privește detensionarea și îmbunătățirea stării de spirit. Acest succes se datorează componentelor aromatice ale uleiurilor esențiale, ce posedă calități de relaxare și care restabilesc echilibrul între trup, suflet și minte. 

  1. Este un puternic antidepresiv

Știm cu toții că depresia este considerată boala secolului XXI și că farmaciile sunt încărcate cu medicamente care caută să înfrunte această afecțiune. De cele mai multe ori, medicamentele creează dependențe și dezechilibre ireversibile în organismul uman. Aici intervine aromaterapia, căci simțul olfactiv este o reală fereastră către creier. Arome precum lavanda, iasomia, menta și multe altele deținute de uleiurile esențiale au rolul de a crea o atmosferă de echilibru și seninătate, ceea ce transformă aromaterapia într-un puternic antidepresiv.  

  1. Crește nivelul de energie al organismului 

Un alt beneficiu important al aromaterapiei este creșterea nivelului de energie din organism. Și cum într-o lume aflată într-o continuă mișcare avem nevoie de un impuls de energie, un difuzor cu uleiuri esențiale poate fi de real ajutor pentru a te ajuta să obții un progres mai bun. Cuișoara, iasomia, piperul negru, arborele de ceai și rozmarinul sunt cele mai comune uleiuri esențiale care contribuie la creșterea nivelului de energie, fără a avea efecte secundare periculoase. 

  1. Crește capacitatea de memorare 

Există studii care atestă că aromaterapia poate fi utilizată și ca tratament pentru îmbunătățirea memoriei de lungă și de scurtă durată. Uleiul esențial care aduce un aport benefic în acest sens este cel de salvie. Poți achiziționa și tu astfel de uleiuri esențiale de la Aroma Land, pentru a te bucura de efectele pe termen lung în ceea ce privește capacitatea de memorare. 

  1. Grăbește vindecarea și recuperarea 

Uleiurile esențiale pot ajuta în mod natural la creșterea ratei de vindecare a organismului. Există numeroase uleiuri recunoscute pentru creșterea fluxului sangvin și a oxigenului, ceea ce accelerează procesul de vindecare în cazul rănilor. Uleiurile au, de asemenea, proprietăți antimicrobiene, care protejează corpul în perioada de recuperare. Uleiurile esențiale de gălbenele, lavandă și trandafiri sunt cele mai recunoscute pentru accelerarea procesului de vindecare. 

  1. Diminuează durerile de cap 

Aromaterapia este o bună soluție și în cazul cefaleei sau reducerii anxietății care însoțește durerea de cap sau migrenele. Cele mai comune uleiuri folosite pentru tratarea durerilor de cap sunt uleiurile esențiale de susan, avocado, mentă, nucă de cocos, eucalipt, rozmarin și lemn de santal. 

  1. Are efect de relaxare și asigură un somn profund 

Dacă te simți mereu obosit și nu dormi suficient, aromaterapia este o soluție eficientă pentru obținerea unui program de somn echilibrat. Cu ajutorul uleiurilor esențiale vei reuși să te simți odihnit, cele mai populare alegeri fiind cele de iasomie, mușețel, lavandă și ylang ylang. 

  1. Îmbunătățește sistemul imunitar 

Aromaterapia aduce numeroase beneficii și sistemului imunitar, iar utilizarea unui difuzor cu ulei esențial este indicată pentru amestecarea uleiurilor cunoscute pentru efectele lor antimicrobiene. Aceste uleiuri sunt de lămâie, eucalipt, oregano, tămâie și mentă. 

  1. Are efect analgezic

Așa cum am menționat anterior, aromaterapia oferă ajutor pentru o mulțime de afecțiuni. Ameliorarea durerii este unul dintre cele mai comune beneficii ale tratamentelor cu uleiuri esențiale. De pildă, cu ajutorul uleiurilor esențiale de levănțică, salvie, rozmarin, mentă sau ienupăr poți atenua multe tipuri de dureri. 

  1.  Ajută sistemul digestiv 

Tratamentele de aromaterapie sunt recunoscute pentru îmbunătățirea digestiei. De la atenuarea constipației, până la eliminarea balonării, uleiurile esențiale sunt folosite adesea pentru accelerarea metabolismului. Cele mai cunoscute uleiuri pentru îmbunătățirea sistemului digestiv sunt uleiurile esențiale de ghimbir, mușețel, lavandă, salvie și fenicul. 

Fie că dorești să-ți îmbunătățești starea de spirit, fie că dorești să aduci un plus de sănătate organismului tău, aromaterapia poate oferi beneficii pe termen lung, care promoveză, implicit, un stil de viață mai sănătos. Experimentează și tu aromaterapia, achiziționând uleiuri esențiale care se potrivesc necesităților tale. 



Lasă un răspuns

Site creat de