Politic, Important

10 motive pentru care să NU mergi la vot

10 motive pentru care să NU mergi la vot

Nu, nu trebuie să mergi la vot.

Mai bine profiți de ultima zi de weekend că iar începe o săptămână de lucru, ședințe peste ședințe, clienți nervoși, colegi frustrați etc.

Te ajutăm și noi cu o listă de motive ca să nu mergi la vot.

1. Dacă te numeri printre cei care cred că votul tău nu face diferența nu te duce la vot. Stai liniștit, nu ești singurul care zice asta și oricum o să meargă în locul tău oamenii care pentru 1 kg de zahăr, 1 litru de ulei și transport gratis la mitingurile politice (tot din banii tăi) nu se mai gândesc la viitor

2. Poate duminică plouă… mai bine stai la căldurică și mai bagi un serial că doar când să mai ai timp și de tine și de hobby-urile tale?

3. Tu nu ești cu politica, ești neutru ca Elveția, dar participi la toate discuțiile și comentezi că iar au fost aleși ăia, că noi românii nu ne învățăm minte.

4. ”Mai bine era pe vremuri..” Dacă ești nostalgic și ți-e dor de statul la coadă pentru alimente, de frica și groază că vine miliția peste tine pentru că ai îndrăznit să îți exprimi o părere despre conducătorii statului, că nu puteai călători său studia în străinătate sau pentru că elitele țării noastre, adevărate modele de urmat erau închiși pe nedrept stai acasă. Cine știe poate dorința ți se va îndeplini…

5. Dacă cele mai amuzante glume din viața ta sunt gafele făcute de politicieni și mai vrei o doză de amuzament atunci nu vota.

6. Dacă tu oricum zici că pleci din țară de ce să mai votezi? Nu e ca și cum mai rămân aici prieteni, rude, colegi sau tinere generații talentate și cu speranțe.

7 A început sezonul reducerilor și au apărut colecțiile de iarnă. Sigur ai nevoie de ceva nou în garderoba ta. Mai bine mergi la mall să nu cumva să ratezi vreo reducere.

8. Tu ești român, nu european. Ce îți pasă de alegerile astea? Nu vota, dar când mergi în vacanță prin Europa să nu mai zici că vrei o țară că afară.

9. Abia din anul 1938 (acum 81 de ani) femeile din România și-au câștigat dreptul de a vota. Încă mai sunt țări care interzic femeilor votul. Dacă tu crezi că eforturile și luptă cu prejudecățile duse de feministele secolului XX au fost degeaba nu te obosi să mergi la vot.

10. Dacă preferi să nu faci nimic, doar să îi critici pe restul atunci nu vota.

Dacă tu totuși te încăpățânezi să mergi la vot, foarte bine faci. Asta înseamnă că îți exerciți un drept, că strămoșii tăi nu au luptat degeaba pentru drepturile și libertățile noastre, că te implici ca cetățean român și european în activitățile din prezent și din viitor. Și poți schimba lumea din jurul tău și prin alte modalități, nu trebuie să aștepți să facă ceva statul. Poți să fii voluntar, poți să donezi, poți să aduni bani pentru un spital, o școală. Poți începe cu un lucru mic chiar la tine în localitate, să fii un exemplu pentru copiii tăi și pentru ceilalți membri ai comunității chiar de azi.

Acest articol este un pamflet și trebuie tratat ca atare.12 Comments

 1. De ce manipulați oamenii? Cea care a scris articolul e doar o persoană care nu știe ce înseamnă votul. Tu ar trebui să fii închisă că instigi și încalci legea. Tu și cei ca tine ar trebui să fiți trași la răspundere pentru ceea ce afirmați public.

 2. Îmi cer scuze. Nu am văzut pe telefon ultima parte. Cei care citiți articolul va rog sa citiți și ultimul rand care arata că este un pamflet.

 3. Sunt curios daca ai făcut atâta propaganda și la referendumul anterior, când „democratic” oamenii nu trebuiau să meargă la vot….doar ipocrizie

 4. Cum știți voi sa va mobilizați la miștocăreala numai când va convine… Pui de iohanisti. Eu personal am fost fara sa votez si pentru referendum, din punctul meu de vedere președintele vostru a intrat in campanie electorala pentru sine mult, mult prea devreme. Si oricum nu am vrut sa validez securitatea kovesista ticăloasă, sper sa nu fie validat. Dar chiar daca va fi oricum e apă de ploaie…. Doar ca o sa iasă malacul mâine sa si arata dantura, triumfator, asta e deranjant. Poate faci un pamflet si legat de el, crezi ca ai putea găsi niste subiecte, sau el e alba ca zăpadă, imaculata ?

 5. Bună. Într-adevăr, articolul poate fi un pamflet,… sau nu. Poate chiar și mai mult, luat ca atare. Deci, prin urmare a-ți (ne) arată consecințele. Sau mai bine spus, o dă în mangleală bine de tot, de te face să sari repede n sus mai rău ca arșii, apoi te liniștește frumos, beș potol praleo… Interesant este faptul că noi romanii înțelegem totul bine, până la urmă și deșii am vrea să rezolvăm totul ca grecii, sau mai nou ca francezii, totuși ne iese. Mai ușor sau mai greu, ca autostrăzile, dar ne iese, într-un fel sau altul. Păi, nu frumoasă a fost poza ceea de grup? cu luminițele de la telefon la unison? Nu, nu cred că se mai poate găsi un Horia sau vreun Cloșca sau vreun alde Crișan. Păi istoria se învață. Așa și acum, chiar și așa, stăm în casă, și diseară când anunță cam câți au fost la vot, și cam ce a ieșit putem comenta, până atunci mucles.
  Mai bine ne așezăm la o tacla… Bine ca trecut pesta aia, băi frate, că de-o fost sau nu adevărat, multă lume a rămas fără Ghiță, săracii. Dar avem o speranță, cum e vorba aia – sperando cacando – ca rămas cu babaca de garagată, și norocul nostru ca rămas întreagă și neatinsă de blestem ferma de purcei a lu ăla… cum îi spune? n-are importanță… lu fisu lui Dragnea, e… bietul copil, se zice că a muncit zi și noapte și sa zbătut micuțul și sa chinuit să țină nenorocita aia de pesta lui ghita, departe de fermă, și-acum, cu ajutorul lui repopuleaza România și unde mai pui, că mai dă sărăcuțul de el pe la toate magazinele, s-avem noi ce cumpăra. Oricum, de familie bună, cică tasu nici nu-și ia salariul de la guvern, că cică România să iasă din impas. E, asta da familie. Cică din puținul la care lea mai rămas, merge și mai dă pe la țară câte o pungă la bieți amărâți… ei! să zică mersi că punga i noua și cică mai scrie și ceva pe ia. Vedem diseară cine a câștigat….. Viitorul, cum Viitorul ? Nu mă la fotbal.. bă ești de belea…. La urne mă, la vot. Că cică săraci aia care au noroc muncesc și ei afara. Da, da nu la căpșuni sau ca badante, mai rău puțin mai bine… e…… dar tre să învețe să studieze. N-ai văzut poza aia cu sărăcuța aia de Grapini, a fotografiato ăia cu cartea în mână, și biata nenorocita, atât sa fastacit încât a prins-o citind invers, da biata de ia, cartea de engleză parcă era era invers. E, n-are nimica,, se descurcă toți, doar sânt români. N-ai văzut când sa numărat voturile pentru Kovesi? Nu? Aaaa,… a prins-o pe una că cică a încercat să trișeze, dar sărăcuța din prea mult zel, dar mai ales ca trebuia să țină socotoiala în englesh, s-a încurcat. E, acum vom vedea diseară ce și cum.
  Poate vom avea și noi noroc, în cele din urmă, că poate or ști ăia ce să voteze, cu cine și cum…. eeeeee, lasă vedem ce-o fi și ce-o ieși.
  Hai că vă pup și s-avem baftă, multă…. Și poate vom intra și-n .UE . multă, multă, că de-asta votează și ăia, să meargă ăilalți care au noroc, să ne reprezinte, că săracii iau și ei vreun bulion în 5 anișori.
  Hai pa

 6. Esti prost rau de tot, daca vrei ca oamenii sa nu mai voteze pentru un 1kg de zahar voteaza pe cineva corect care nu ar face asa ceva, stai si te uiti la altii cand tu esti atat de prost incat nu realizezi ca stand acasa nu o sa schimbe situatia cu nimic

Lasă un răspuns

Site creat de