Social & Cultura

10 rechizite și consumabile esențiale pentru școală

10 rechizite și consumabile esențiale pentru școală

Una dintre preocupările părinților o reprezintă alegerea rechizitelor potrivite, lucru care se poate dovedi destul de dificil atunci când nu știi exact de ce este nevoie. Necesarul de rechizite al unui elev din clasa pregătitoare va fi complet diferit față de cel al unui elev de liceu. În plus, sunt anumite tipuri de rechizite pe care le veți cumpăra doar la sugestia unui cadru didactic.

Asta nu înseamnă că trebuie să așteptați neapărat prima ședință cu părinții pentru a afla ce trebuie să cumpărați. Sunt articole pe care le puteți achiziționa din vreme, fără a trebui să vă temeți că vor rămâne nefolosite, cum ar fi, de exemplu, pixurile de la CLB

Ce rechizite școlare trebuie să cumperi

Iată câteva categorii de rechizite care îi vor fi de folos oricărui elev: 

  1. Ghiozdan 

Fie că vorbim de un elev de clasa pregătitoare sau unul de liceu, acesta are nevoie cu siguranță de un ghiozdan sau măcar un rucsac. Trebuie să fie suficient de mare pentru a încăpea toate manuale și caietele pe care le va folosi elevul, dar și destul de comod. Investiți în unul de calitate, ce va rezista un timp îndelungat.

  1. Caiete 

Un elev va avea nevoie de caiete în fiecare an de școală. Pe lângă caietele normale, de dictando și de matematică, va mai fi nevoie, în funcție de clasă, de caiete speciale, caietele de muzică, de biologie, geografie, caiete studențești etc. 

  1. Coperți pentru caiete și manuale 

Coperțile îl vor ajuta pe elev să protejeze caietele și manualele de murdărie, dar și de eventualele accidente precum vărsarea sticlei de apă pe birou. 

  1. Instrumente pentru scris 

Pixuri, stilouri, creioane – toate acestea nu pot să lipsească din arsenalul unui elev. Alege-ți instrumente de scris potrivite pentru vârsta copilului, pe care le va putea folosi cu ușurință. Țineți cont de faptul că sunt și tipul de articole pe care vă veți vedea nevoiți să le înlocuiți cel mai des, așa că nu ar strica să cumpărați mai multe. 

  1. Penar 

Un penar îi va oferi elevului un loc în care să păstreze toate instrumentele de scris de care are nevoie, plus radierele, creioanele colorate, cariocile, chiar și riglele pe care le folosește. 

  1. Trusă de geometrie 

Începând cu clasa a V-a, copilul va avea nevoie și de o trusă de geometrie pentru orele de matematică. Aceasta va conține: instrumente de măsurat, compas, echer, raportor, radiera, creion mecanic și mine sau creion normal și ascuțitoare. 

  1. Hârtie albă și colorată 

Pe parcursul anului școlar, elevii vor avea nevoie și de hârtie albă și colorată pentru realizarea diverselor proiecte. De asemenea, vi se va mai cere și hârtie creponată sau carton. 

  1. Numărătoare și calculator 

În clasele mici, elevii vor avea nevoie de o numărătoare; pe măsură ce cresc, aceasta va fi înlocuită cu un calculator. 

  1. Bloc de desen, acuarele și pensule 

Aproape orice elev va avea nevoie de un bloc de desen, diverse tipuri de acuarele și pensule. Ar mai fi nevoie de o paletă pentru pictat și de un recipient pentru clătirea pensulelor. 

  1. Lipici, aracet, foarfecă

Pe listă de cumpărături ar mai trebui să includeți lipici, aracet și foarfecă. Va avea nevoie de ele. 

O listă completă cu absolut toate rechizitele și consumabilele de care are nevoie un elev este dificil de realizat. De exemplu, știți că veți avea nevoie de manuale și caiete speciale, dar acestea pot fi cumpărate numai după ce vă sfătuiți cu un cadru didactic, altfel riscați să nu le puteți folosi. 

Rechizite precum ghiozdanul, penarul sau caietele normale pot fi însă achiziționate fără grijă din timp, ceea ce va face ca lista de cumpărături pe care le veți avea de făcut la începutul anului școlar să fie mai scurtă. 

Cereți și părerea copilului când cumpărați aceste rechizite. El este cel care le va folosi și este important să-i placă. Indiferent de vârstă, va avea anumite preferințe cu privire la modelul ghiozdanului sau ale desenelor de pe coperțile caietelor. În acest fel, experiența achiziționării rechizitelor școlare va fi una mai plăcută, chiar dacă poate puțin mai obositoare. Lasă un răspuns

Site creat de