Social & Cultura

10 tineri cu dizabilități de vedere din Cluj participă la un proiect internațional în Polonia

zakopane e1453037110186

Asociația Babilon Travel a demarat a doua etapa a proiectului Value the Difference, proiect internațional ce își propune o mai bună integrare a tinerilor cu dizabilități de vedere/nevăzători, în comunitate, atât pe plan local cât și în context internațional, folosind activități sportive și de exterior, adaptate nevoilor acestora.

Value the Difference este un proiect cu două activități principale: un curs/training care se adresează lucrătorilor de tineret, educatorilor și voluntarilor care desfășoară activități cu tineri cu dizabilități de vedere și un schimb de tineri care va pune în practică competențele și abilitățile dobândite de-a lungul cursului/trainingului. Proiectul continuă în mod firesc două proiecte locale: Terra Mirabilis – Trasee Turistice pentru Tineri cu Dizabilități de Vedere (2014) și Terra Cognita – Centrul Istoric al Clujului Accesibil Nevăzătorilor (2015), proiecte finanțate de Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca.

Prima activitate – cursul, s-a desfășura în principal în Cluj-Napoca, sprijinind programului Cluj-Napoca: Capitala Europeană a Tineretului 2015, în perioada 3-11 noiembrie 2015 și a reunit 24 de participanți, cu vârsta de peste 21 de ani, din 5 țări europene: Belgia, Grecia, Italia, Polonia și România. Trainingul s-a desfășurat la Liceul Special pentru Deficienți de Vedere și s-a finalizat cu 3 zile de activități în aer liber, efectuate la Băișoara.

A doua activitate – schimbul de tineri, va avea loc în Polonia, în Munții Tatra, în apropiere de orașul Zakopane, în perioada 16-24 ianuarie 2016, cu un număr de 40 de participanți – tineri cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani, provenind din aceleași 5 țări europene. 12 participanți vor fi nevăzători sau cu deficiențe de vedere.

10 participanți la trainingul din Cluj vor lua parte și la schimbul de tineri din Polonia și vor avea astfel posibilitatea să pună în practică cunoștințele, competențele și experiența dobândite pe parcursul trainingului.

Participanții la schimbul din Polonia vor explora o serie de aspecte pozitive ale implicării tinerilor cu dizabilități în activități sportive și în aer liber, aplicând metode ale educației non-formale. Printre rezultatele așteptate ale acestor tipuri de activități se numără: o mai buna integrare a tinerilor cu dizabilități în comunitatea locală; transformarea acestor tineri în cetățeni activi ai Uniunii Europene; dobândirea unui stil de viață sănătos.Lasă un răspuns

Site creat de