Social & Cultura, Important

10 tineri pasionați de gastronomie au finalizat Școala de Bucătari by Chef Adi Hădean

Chef Adi Hădean

10 tineri pasionați de gastronomie, dar cu posibilităţi financiare reduse, beneficiază gratuit de cursurile Școlii de Bucătari by Chef Adi Hădean, un proiect derulat de Asociația Adi Hădean în parteneriat cu USAMV Cluj-Napoca, prin Facultatea de Știința și Tehnologia Alimentelor, dar și cu șase restaurante de renume din Cluj Napoca.

Școala de Bucătari, primul proiect desfășurat de Asociația „Adi Hădean”, a început pe 19 octombrie 2015, dând ocazia unui număr de 10 tineri, absolvenți de liceu, să urmeze un stagiu de pregătire de un an de zile. Stagiul cuprinde, pe lângă cursurile de teorie, care s-au derulat pe parcursul a 14 săptămâni (octombrie 2015 – februarie 2016), și ore de practică desfășurate în perioada martie – iunie 2016, în bucătăriile a șase restaurante din Cluj-Napoca: Artizan Pizza, Baracca, Camino, Irish&Music Pub, Livada și Rod.

Cursanții urmează stagiul de practică la toate restaurantele colaboratoare prin rotație, câte 2 săptămâni. Astfel, la finalul stagiului, fiecare dintre cursanți va reuși să ajungă cel puțin o dată în bucătăria fiecărui restaurant implicat în proiect. Orele de practică se derulează conform programului stabilit cu fiecare bucătar șef, de luni până vineri, minim șase ore pe zi.

Majoritatea cursanților Școlii de Bucătari au fost solicitați de restaurantele unde și-au desfășurat practica să-și continue stagiul și pe perioada verii, după încheierea proiectului, ceea ce reprezintă un succes pentru această primă ediție, pentru toți cei implicați.

Școala de bucătari este un proiect pe care intenționez să-l dezvolt în fiecare an și care să ofere șanse reale unor tineri de a se dezvolta profesional. La finalul cursului pe lângă experiența acumulată, cursanții se vor bucura și de o recomandare din partea mea și a bucătarilor care le-au supravegheat activitatea, sporind astfel șansele unei angajări în domeniu”, a declarat Chef Adrian Hădean.

La finalul perioadei de practică, cursanții vor găti alături de Adi Hădean în cadrul unui eveniment care va încheia prima ediție a Școlii de Bucătari și va da startul selecțiilor pentru cel de-al doilea an de cursuri, ce va începe din octombrie 2016.Facultatea de Știința și Tehnologia Alimentelor este facultatea viitorului atât prin misiunea nobilă pe care o are, cât şi prin obiectivele pe care și le-a propus într-un domeniu vital al existenței.

Dinamismul inovării, competența profesorilor și performanța absolvenților de la Facultatea de Știința și Tehnologia Alimentelor, pot reprezenta premize reale ale succesului într-o carieră pe care orice tânăr absolvent de liceu o poate face, îmbinând dorinţa, pasiunea pentru alimente şi o nutriţie sănătoasă cu nevoia reală a pieţei forţei de muncă din domeniul Ingineriei Produselor Alimentare.Asociația Adi Hădean a fost înființată în ianuarie 2015 cu scopul principal de a promova proiecte care aduc în prim plan bucătăria românească, precum și diverse acțiuni din domeniul culinar și social.

Asociația este un proiect important al lui Adi Hădean, de numele căruia se leagă o serie de alte proiecte, cu impact în viața comunității și evenimente pe care le-a susținut și promovat de-a lungul timpului.Lasă un răspuns

Site creat de