Studentie, Important, Timp liber

12.000 de persoane au participat la prima #InClujiune – primul eveniment dedicat studenţilor veniţi la Cluj

inclujiune 8 oct 72

Centrul Cultural Clujean a lansat cu succes la finele săptămânii trecute proiectul #InClujiune, unul prin care instituțiile și organizațiile membre ale CCC s-au unit pentru a-i întâmpina pe noii studenți ai Clujului. 12.000 de persoane s-au perindat în cele patru zile de eveniment prin spațiile în care acesta a avut loc.

InClujiunea a debutat în Campusul Hasdeu, care a găzduit concerte live, proiecții de film, spectacole de teatru, atelere și dezbateri. Festivalurile TIFF și Jazz in the Park, Opera Română, Filarmonica Transilvania, Reactor și Institutul Francez au fost printre operatorii cultural care au ținut să-i salute pe cei mai noi dintre clujeni chiar la ei acasă, în inima campusului. Tururile ghidate ale partenerilor de la Cluj Guided Tours au purtat doritorii prin zonele centrale ale orașului și au descris câteva dintre punctele esențiale ale sale.

inclujiune 5 oct 55

Sâmbătă și duminică mâncarea și voia bună s-au instalat pe strada Kogălniceanu, unde partenerii de la Street Food Festival i-au așteptat pe pofticioși cu un meniu generos de streetfood, în vreme ce pe scenă au urcat trupele Vița de Vie, Moonlight Breakfast, Alexandrina, StraightfromtheBottle și Quantum Drive. În premieră, curtea interioară a sediului central UBB s-a deschis pentru publicul larg și a găzduit un târg de prezentare a asociațiilor culturale și studențești din Cluj. Vizitatorii au putut afla informații din programele tuturor celor care și-au expus activitățile și programele dedicate tinerilor.

A fost un debut foarte bun al unui proiect în care credem cu toții, iar de la anul putem spera să avem implicate și mai multe universități și organizații culturale, pentru a transforma ediția de toamnă a InClujiunii într-un eveniment tradițional, care să celebreze Clujul Studențesc la fiecare început de an universitar. Pentru viitor ne dorim să adăugăm de-a lungul anului și alte ediții speciale ale InClujiunii, destinate Alumnilor, expaților și studenților străini. Și sperăm să putem lansa chiar din 2018 o platformă online care să le ofere acestor comunității posibilități de exprimare și de implicare în viața orașului”, declară Ștefan Teișanu, directorul CCC.

inclujiune 8 oct 236

Prima ediție a InClujiunii s-a bucurat de participarea a numeroși membri și parteneri ai Centrului Cultural Clujean: Primăria Cluj – Napoca, Universitatea Babeș – Bolyai, Universitatea de Artă și Design, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară, Academia de Muzică „Gheorghe Dima”, Consiliul Studenților din Universitatea Babeș – Bolyai, Organizația Studenților din Universitatea Babeș – Bolyai, Organizația Studenților Farmaciști, Asociația Studenților de la Marketing, Consiliul Studenților din Universitatea Babeș – Bolyai, Asociația Studenților de la Universitatea de Artă și Design, Board of European Students of Technology Cluj – Napoca (BEST), AIESEC, Grupul de Inițiativă Basarabeană (GIB), Organizația Studenților din Universitatea Tehnică din Cluj – Napoca (OSUT Cluj), Organizația Studenților Mediciniști (OSM), Federația Tinerilor din Cluj (FTC), Consorțiul Organizațiilor Studențești din Cluj – Napoca (COS Cluj), Jazz in the Park, Festivalul In/Out TransylvaniaPhoto Festival, Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF), Urbannect, Fabrica de Pensule, Teatrul Zug, Reactor de creație și experiment, Institut Francais, Cluj Guided Tours, Visit Cluj, Street Food Festival.Lasă un răspuns

Site creat de