Social & Cultura, Important

13 evenimente şi peste 8000 de vizitatori la cea de-a doua ediție a festivalului ZAIN Design Expressions de la Cluj

zain 2016 cluj

Cea de-a doua ediție a festivalului ZAIN Design Expressions inspirat de Unicredit Bank realizat la Cluj, s-a încheiat duminică, 6 noiembrie 2016, după 5 zile pline de creativitate și oameni pasionați de frumos.

Festivalul a adunat la cele 13 evenimente peste 8000 de vizitatori. Designeri, creativi, producători, artiști, dar și oameni curioși și pasionați de design au intrat în atmosfera zaină și s-au bucurat de o experiență eclectică.

Totul a început cu vernisajul Expoziției Centrale și cu petrecerea de pe acoperiș. Fosta Casă de Modă din Cluj, a devenit, pentru câteva zile inima festivalului.

Cei peste 700 de participanți la eveniment au putut să surprindă transformarea fostei fabrici de confecții clujene într-un spațiu expozițional în care au viețuit produsele a peste 60 de designeri și arhitecți. Seara vernisajului s-a încheiat cu un rooftop party veritabil, punând Clujul într-o nouă perspectivă. Pe tot parcursului evenimentelor, expoziția s-a bucurat de peste 500 de vizitatori în fiecare zi.

Paspartu Concept Store s-a născut în cadrul ZAIN Design Expressions 2016. A debutat cu un eveniment privat, ce a avut în centru o cunoscută bloggeriță de modă și a continuat cu alte 3 zile de vânzări, networking și socializare, toate între produsele a peste 25 de designeri. Acestea au însumat: design vestimentar, accesorii, genți, bijuterie, într-un cadru primitor și intrigant în același timp.

zain-2016-cluj-2

Fashion Show-ul ZAIN 2016 a fost, asa cum a promis, un eveniment deosebit: peste 40 de creații, prezentate în cadrul deosebit al Castelului Banffy de la Răscruci au făcut să pară că vremea de glorie a acestuia nu a pierit niciodată. Raul Lazar, Crina Bulprich, Lucian Rusu și Ioana Ciolacu – a cărei colecție a fost prezentată pentru prima dată în Romania în cadrul ZAIN – au salutat publicul în încheierea prezentărilor proprii, urmând periplul modelelor prin încăperile castelului.

Tot la ZAIN 2016, în cadrul Turning Talents into Jobs au avut loc o serie de discuții deschise cu personalități din lumea creativilor care au venit la Cluj pentru a le raspunde întrebărilor celor ce își doresc o carieră în acest domeniu. Au fost 4 ore de întrebări, dezvăluiri, mărturisiri, încheiate cu o provocare: un concurs destinat tinerilor designeri, organizat de Ubikubi.

Proiectul Meșteșug Contemporan a dat naștere, în 2016, primelor obiecte ZAIN, rezultat al colaborarii designului cu meșteșugul: accesorii de lână netoarsă, genți de piele, bijuterii de argint, obiecte din ceramică, dar și obiecte de îmbrăcăminte. Proiectul nu s-a oprit aici, ci, în încheierea festivalului, i-a adus pe meșteșugari în mijlocul publicului, care au lucrat în expoziție, chiar lângă obiectele realizate de ei, arătând tuturor meșteșugurile rămase în viața și cum pot fi ele aduse în actualitate. 

mestesug-zain

ZAIN 2016 s-a deschis ca o umbrelă înaintea evenimentelor care doreau să facă parte din acesta. Așadar, din acest an, ZAIN a capatat Community Events – așa cum le spune numele – evenimente ale comunității. I-a avut în cadrul sau pe Instalart, veniți cu expoziția lor de la București, pe cei de la Launloc, prezentând expoziția lui Obie Platon, pe Prototip Studio împreună cu Acoustic Density în casa lui Liviu Mocanu și multe alte evenimente ce au coagulat cu adevărat comunitățile creative.

ZAIN design expressions crește și își lasă amprenta asupra orașului și mai ales asupra comunității acestuia. ZAIN a devenit cunoscut peste tot în țară și tot ZAIN a făcut publicul iubitor de frumos să vină la Cluj, weekendul trecut. Să ne obișnuim cu numele, să îl ținem minte, ZAIN promite multe pe viitor.

photo credit: ZAIN


Lasă un răspuns

Site creat de