Uncategorized

15.000 de portrete realizate la Untold Festival! Cele mai frumoase au intrat în finală

untold faces

The Untold Faces este denumirea proiectului Day 15 august și reprezintă mai mult decât un simplu concurs foto. Prin această inițiativă, echipa Capitalei Europene a Tineretului 2015 dorește să aducă în față fotografii care ne fac viața mai frumoasă prin munca lor. Am dorit să oferim o oportunitate: celor aflați la început de drum, o șansă de a-și îmbunătăți abilitățile și de a-și dezvolta talentul, iar fotografilor profesioniști, un nou cadru în care s-au putut exprima și arăta ce au învățat, având fiecare ocazia de a câștiga un premiu semnificativ.

Cu prilejul celui mai de amploare eveniment al programului „Cluj-Napoca 2015 Capitala Europeană a Tineretului”, UNTOLD Festival, echipa Day 15 a lansat provocarea „The Untold Faces” fotografilor amatori și profesioniști. 88 de fotografi au rezonat cu propunerea Day 15 august, aceea de a „captura sufletul Transilvaniei” prin fotografii cu oamenii ce au venit în Capitala Europeană a Tineretului la acest eveniment.

Peste 60.000 de persoane din comuntatea noastră, din afara Clujului și din afara României au participat, în medie, în fiecare zi a festivalului Untold iar peste 15.000 de portrete compun acum „The Untold Faces„. 35 de fotografi vor intra de mâine, de „Ziua 15”, în etapa de jurizare. 

Reacția publicului a fost peste așteptările noastre. În mai puțin de o lună de la lansare, pagina de facebook The Untold Faces a primit peste 5.000 de Like-uri și sute de mii de interacțiuni. Tinerii sunt fericiți să se regăsescă în albumele realizate, își schimbă imaginea de profil cu pozele din cadrul concursului, distribuie fotografiile și le comentează. Ne bucurăm, împreună, de Capitala Europeană a Tineretului!

Un element inedit al acestui concurs de portrete este modul de jurizare – participanții aleg câștigătorii. Fiecare fotograf (care a respectat criteriile pentru a intra în etapa de jurizare) a ales câte 10 portrete care vor fi apreciate de ceilalți competitori și de asemenea, va primi feedback din partea fiecărui fotograf-concurent. Peste 350 de portrete vor fi supuse astfel votului fotografilor profesioniști și amatori participanți.

Totodată, fotografiile-portret vor ieși din spațiul virtual și vor fi expuse publicului printr-o instalație realizată de echipa Day 15. 

Mâine, 15 august, începe perioada de jurizare, marcând astfel exact ziua a 15-a din luna august. Aici poate fi vizualizat albumul cu TOP 10 portrete alese de fotografi pentru jurizare.

„Echipa Day 15 este un fan al tuturor evenimentelor cu valoare adaugată din orașul Cluj-Napoca sau din afara lui. Considerăm că festivalurile sunt o oportunitate perfectă de a aduce laolaltă oameni din diverse țări, culturi, religii și de a crea un climat de înțelegere și un sentiment de „feel good”.

Toate festivalurile au anumite elemente comune cum ar fi muzica, oamenii, distracția, îmbrăcămintea specifică etc. și atunci, automat, campaniile adiacente festivalurilor sunt supuse unor cuvinte cheie cum ar fi „Coachella Valley Music”, „People of Tomorrowland” sau „Faces of Festivals”. Alăturarea numelui festivalului Untold cu „faces” a devenit naturală datorită prezenței foarte multor oameni „necunoscuți” Clujului.

În proiectul DAY15, noi întotdeauna dorim să implicăm diferite comunități din Cluj-Napoca și nu numai. Dacă în martie am lucrat cu peisagiști și horticultori, în mai cu artiști de street-art, am considerat oportun să scoatem în față fotografii Clujului în acest proiect. Mai mult decât atât, dorim să le premiem munca prin accesul gratuit în festival și premii semnificative în valoare de 1700 euro.

Pe lângă pagina The Untold Faces, vom avea și un proces transparent de jurizare „de autori”, adică fiecare participant va fi parte din juriu și va nota fotografiile celorlalți participanți și vom organiza și o expoziție unică cu toate portretele lor.

În concluzie, ce facem noi este mai mult decât o pagină de Facebook, mai mult decât un concurs și sperăm că publicul îl va aprecia ca atare.”

a declarat înainte de startul concursului Răzvan Luca, coordonator proiect Day 15. 


ALBUMUL cu TOP 10 portrete alese de fotografi pentru jurizareLasă un răspuns

Site creat de