De Vazut

15 ianuarie este cea mai tristă zi din 2018

cea mai trista zi

În 2018, cea mai tristă zi este cea de 15 ianuarie.

Numită de specialişti „Blue Monday”, formula celei mai triste zi din an ţine cont de mai mulţi factori. Aici amintim condiţiile meteo, nivelul datoriilor acumulate, numărul de zile care au trecut după Crăciun, numărul de zile care au trecut după încălcarea obiectivelor trasate pentru noul an şi nivelul scăzut de motivaţie.

în prima lună din an, organismul se resimte după consumul abuziv de alcool şi de dulciuri din luna decembrie, conturile bancare sunt aproape de cota de avarie din cauza cumpărăturilor făcute de Crăciun şi de Revelion. În plus, mai sunt câteva luni bune până când lumina diurnă va creşte considerabil, iar nivelurile de vitamina D din organism vor putea să se regenereze prin expunerea naturală la razele solare.

Numele i-a fost atribuit pentru prima dată acestei zile în 2005, de către compania Sky Travel, în cadrul unei campanii publicitare. Apoi, acestei date i-au fost atribuite mai multe conotaţii negative sociale: schimbarea vremii, ghinion la bani, prima zi lucrătoare din an sau rezoluţii neîndeplinite.

Psihologul Cliff Arnall a dat publicităţii la vremea respectivă o formulă matematică care reprezintă „Lunea Albastră”, W exprimă condiţiile meteorologice, d=debitul (diferenţa între datoriile acumulate şi capacitatea noastră de a plăti), T=timpul scurs de la Crăciun, Q=timpul scurs de la începutul Anului Nou, M=nivel motivaţional scăzut, Na=necesitatea de a acţiona, iar D exprimă salariul.Lasă un răspuns

Site creat de