Uncategorized

150 de deţinuţi lucrează la Fujikura Automotive, cel mai mare angajator din Cluj

fujikura

Fujikura Automotive, cel mai mare angajator din Cluj, şi-a suplimentat forţa de muncă cu 150 de deţinuţi din penitenicarul de maximă siguranţă din Gherla..

În decursul acestui an, un număr total de 150 de persoane, dintre care 50 de femei din cadrul secţiei femei Cluj şi 110 de bărbaţi din cadrul secţiei bărbaţi Gherla, vor deprinde etapizat meseria de «confecţioner cablaje auto», urmând ca pe parcurs, în urma procesului de selecţie, aceste cifre să crească în vederea reintegrării unui număr cât mai mare de persoane în câmpul muncii. Pentru eficientizarea acestui proces, persoanele participante la proiect vor dispune de traininguri susţinute de către personalul calificat al Fujikura Automotive România“, a spus Paul Pătraşcu, HR director Eastern Europe în cadrul Fujikura Automotive.

Parteneriatul a fost realizat în colaborare cu Administraţia Naţională a Peniteciarelor, în cadrul unui proiect de responsabilitate socială care are ca scop susţinerea eforturilor de reintegrale profesională a persoanelor private de libertate. Fujikura Automotive România, parte a diviziei europene Fujikura Automotive, are patru unităţi de producţie în Cluj şi în Dej şi un birou de cercetare în Sibiu. Compania are circa 4.500 de angajaţi pe plan local şi produce cabluri pentru industria auto pentru clienţi precum Volkswagen, Skoda, Seat, Audi sau Porsche.Lasă un răspuns

Site creat de