Timp liber, Important

16 lucrări din artă reciclată pentru 16 zile de activism împotriva violenței de gen

16 lucrări din artă reciclată pentru 16 zile de activism împotriva violenței de gen

Clujenii pot admira, până în 10 decembrie, o expoziție de lucrări realizate din materiale reciclabile și dedicate opririi violenței îndreptate împotriva femeilor.

Expoziția “RECYCLED ART EXHIBITION 16 DAYS” e realizată de artiștii Asociația Art Mirror și face parte din Campania 16 zile pentru combaterea violenței de gen, în Cluj.

Toate lucrările expuse sunt realizate din materiale reciclate: hârtie reciclată manual și panouri din dopuri de vin, iar temele abordate sunt violența de gen, discriminarea de gen, egalitatea și leadershipul.

Ne alăturăm acum, pentru al treilea an consecutiv, campaniei „𝟏𝟔 𝐳𝐢𝐥𝐞 𝐝𝐞 𝐚𝐜𝐭𝐢𝐯𝐢𝐬𝐦 𝐢̂𝐦𝐩𝐨𝐭𝐫𝐢𝐯𝐚 𝐯𝐢𝐨𝐥𝐞𝐧𝐭̦𝐞𝐢 𝐝𝐞 𝐠𝐞𝐧” derulată de partenerii noștri de la PATRIR. Credem că arta poate face mai mult decât să ne bucure privirea: poate trage semnale de alarmă, poate ajuta la diminarea unui fenomen și la conștientizarea lui”, spune președintele Asociației Art Mirror, Cristina Cantemir.

Expun artiști recunoscuți la nivel internațional precum Ioana Man, Flaviu Moldovan, Cristina Cantemir, Ana Coroi, precum și membrii asociației Art Mirror: Oana Achim, Sabina Teodorescu, Cristina Pop, Antal Alexandra, Mihaela Varga, Oana Hălmăgean, Geanina Gavriș.

Expoziția “RECYCLED ART EXHIBITION 16 DAYS” este cu vânzare, iar lucrările pot fi cumpărate. Banii obținuți în urma vânzării vor merge către cauza campaniei: femei din grupuri vulnerabile și copii care locuiesc în adăposturile sociale pentru supraviețuitoarele violenței domestice.

Expoziția face parte din „Campania de 16 zile de activism împotriva violenței de gen – Împreună pentru Cluj | Cluj Unites | Együtt Kolozsvárért”. Campania cuprinde mai multe evenimente și activități în Cluj-Napoca, dar și la nivel internațional, cu scopul de a combate violența împotriva femeilor.

Expoziția este deschisă până în 𝟏𝟎 𝐝𝐞𝐜𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟏, la 𝐋’𝐀𝐮𝐭𝐫𝐞 𝐂𝐚𝐟𝐞́, în Cluj-Napoca, pe strada Ion Creangă numărul 8, 𝐢̂𝐧𝐭𝐫𝐞 𝐨𝐫𝐞𝐥𝐞 𝟏𝟓:𝟎𝟎 𝐬̦𝐢 𝟐𝟐:𝟎𝟎.

Intrarea este liberă.Lasă un răspuns

Site creat de