Uncategorized

20 de scurtmetraje în competiție la Comedy Cluj 2015

deschidere0102

20 de scurtmetraje – 12 producții independente și 8 studențești -, intră începând de astazi, în cursa pentru două dintre trofeele Comedy Cluj 2015: Cel mai bun scurtmetraj independent și Cel mai bun scurtmetraj studențesc. Cele 20 de filme provin din 10 țări: Franța, Spania, Belgia, Marea Britanie, Rusia, Italia, Germania, Ungaria, Brazilia și SUA.

La Comedy Cluj 2015 au fost înscrise, în primele șapte luni ale anului, 2.000 de filme de scurtmetraj. 116 dintre acestea au fost alese de organizatori pentru a fi prezentate publicului, în 11 calupuri diferite. În afara filmelor de competiție, calupurile includ scurtmetraje de animație și scurtmetraje românești.

Competiția scurtmetrajelor independente prezintă povești din Belgia, Franța, Spania, Marea Britanie, Rusia, Italia și Germania. Viața monotonă a trei frați, secretele vânzării de canapele, un meci sportiv inedit, dificultățile deciziei ce duce spre o crimă sau trucurile unei noi meserii sunt doar câteva dintre temele abordate de filmele care pot fi descoperite în calupul scurtmetrajelor independente, care va rula începând cu ora 16.00 la Cinema City Polus.

Ca în fiecare an, Comedy Cluj acordă o atenție deosebită și scurtmetrajelor studențești. Selecția 2015 prezintă opt povești din Marea Britanie, SUA, Ungaria, Brazilia și Rusia: „Pavel, șoricelul polonez, merge pe Lună”, „Cap de pepene”, „Mesajul”, „Trădare în stil chinezesc”, „Omul de la grătar”, „Gustul”, „Mesajul” și „W drept mușcătură”. Filmele vor putea fi vizionate de la ora 15.00 la cinematograful ’’Florin Piersic’’.

Juriul care va alege cele mai bune două scurtmetraje este format din actorii Meda Victor, Rodica Lazăr și Levente Molnár. Prezentă pe scenele Teatrului Metropolis București și a Teatrului De Pe Lipscani, actrița Meda Victor a colaborat cu regizori de film precum Horațiu Malaele – „Nunta mută”, Tim Fywell – ‘’Affinity’’ sau Richard Crudo – ‘’Last Night’’. În 2008, Meda Victor a câștigat premiul pentru cea mai bună actriță în rol secundar cu rolurile din ‘’Femei’’ și ‘’Toată lumea e o scenă’’ la Festivalul Studențesc Internațional de Teatru și Film Hyperion.

Actriță a Teatrului Bulandra din București, Rodica Lazăr a debutat în cinematografie în anul 2002, în filmul ‘’Amen’’ în regia lui Costa Gavras.  A mai jucat în producții precum ‘’The French Revolution’’, ‘’Moartea domnului Lăzărescu’’, ‘’Mafalda di Savoia’’, ‘’Binecuvântată fii, închisoare’’, ‘’Tinerețe fără tinerețe’’ sau ‘’Principii de viață’’.

Levente Molnár, actor la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca și impresar artistic, a colaborat cu regizori de film precum Adrian Sitaru – ‘’The Fixer’’, Tudor Giurgiu – ‘’Un alt Crăciun’’, Daniel Nickson – „Ferry” sau Mészáros Péter – ‘’Biliard’’. Cel mai recent rol de film al său este cel din ‘’Son of Saul’’, filmul regizorului maghiar László Nemes, care a primit anul acesta primit Premiu al Juriului la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes.

Biletele la filmele de scurtmetraj se pot cumpăra online de pe biletmaster.ro (http://bit.ly/1R274oo ) și de la casieriile cinematografelor ‘’Florin Piersic’’, Victoria, Cinema City Iulius Mall și Cinema City Polus.

Festivalul Internațional de Film Comedy Cluj 2015 are loc la Cluj-Napoca în perioada 16-25 octombrie 2015 și este organizat de Fundația Europeană pentru Cultură Urbană, cu sprijinul Banca Transilvania și Centrul Național al Cinematografiei.

Secțiunea Europeană face parte din proiectul „Legături europene prin cinematografie și dans” și este finanțată printr-un grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein şi Guvernul României.

Secțiunea World Panorama este realizată cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Cluj-Napoca, Visit Cluj și programului „Cluj – Capitală Europeană a Tineretului 2015”. Proiectul susţine candidatura Clujului pentru titlul de Capitală Culturală Europeană în 2021.

Comedy Cluj este un eveniment inclus în programul “Cluj-Napoca 2015 – Capitală Europeană a Tineretului“.Lasă un răspuns

Site creat de