Din Oras

200 de câini dintr-un adăpost din Cluj-Napoca riscă să moară din cauza gerului. Clujenii sunt rugaţi să îi adopte, cel puţin, temporar

caine iarna ger cluj 2017

Peste 200 de câini adăpostiţi în Centrul de gestionare al câinilor fără stăpân Cluj-Napoca riscă să se îmbolnăvească din cauza gerului, în condiţiile în care sistemul de încălzire este stricat de dinainte de Crăciun.

Asociaţiile de protecţie a animalelor au făcut apel la locuitori să adopte patrupedele până la ieşirea din iarnă. Reprezentantul Centrului de gestionare a câinilor fără stăpân Cluj-Napoca, Cristian Pop, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX, că soluţia de rezolvare a problemei ar consta în înlocuirea unor piese care trebuie aduse din import.

Reprezentanţii Centrului de gestionare al câinilor fără stăpân Cluj-Napoca şi ai asociaţiilor de protecţie a animalelor fac apel la locuitorii municipiului să adopte câini, temporar, măcar până la ieşirea din iarnă.

Temperatura de confort termic a câinilor nu este cea care se înregistrează acum, de -10 sau – 12 grade, ci undeva între 5 şi 10 grade. Am amplasat acum calorifere electrice cu ulei dar vom monta şi nişte tunuri de încălzire, folosite în halele unde se repară utilajele Regiei Autonome a Domeniului Public (RADP) Cluj-Napoca. Sper că această soluţie să fie suficientă până la repararea sistemului de încălzire. Câinii sunt adăpaţi de trei ori pe zi, avem apă caldă de la centralele murale şi de acolo este turnată în bolurile din inox, amplasate pe beton. Dacă nu este băută, apa îngheaţă în maximum o oră. Aruncăm gheaţa şi punem, din nou, apă, a precizat reprezentantul Centrului de gestionare a câinilor fără stăpân Cluj-Napoca, Cristian Pop, pentru MEDIAFAX.

Medicii veterinari avertizează că patrupedele, mai ales cele cu blană scurtă, nu rezistă foarte bine gerului care poate provoca probleme de sănătate ce pot duce până la hipotermie şi deces.Lasă un răspuns

Site creat de