Sport

2000 de sportivi prezenţi la Cluj la Campionatul Mondial de Karate Fudokan

sala polivalenta cluj

România îşi apără la Cluj titlul mondial la Karate Fudokan. Sala Polivalentă din Cluj-Napoca găzduieşte, între 3 şi 5 noiembrie, a 7-a ediţie a Campionatului Mondial de Karate Fudokan, unde sportivii noştri au de apărat performanţa excepţională obţinută în urmă cu doi ani la Belgrad, când România a obţinut locul 1 în clasamentul pe naţiuni.

Pentru a îndeplini acest obiectiv şi a reedita performanţele de la Belgrad, karateka români au de înfruntat adversari extrem de puternici. 2.000 de sportivi din 45 de ţări vor lupta pentru cele 900 de medalii puse în joc de organizatori la Campionatul Mondial de Karate Fudokan – Cluj 2017. Principalele contracandidate ale României în lupta pentru titlul de campioană pe naţiuni sunt Rusia, Polonia şi Slovenia.

În afara confruntărilor de pe tatami, Campionatul Mondial de Karate Fudokan de la Cluj va avea şi alte momente ce vor rămâne în amintirea spectatorilor din Sala Polivalentă, printre care şi un spectacol fusion între karate şi balet.

De remarcat şi faptul că cel mai tânăr participant în competiţie este un român. Radu Ştefan Ciutacu (antrenor Camelia Vâlceanu) are doar 5 ani şi va participa la probele de Kata individual, Kihon individual şi Kihon Kumite individual. Seniorul competiţiei este un reprezentant al Germaniei, care are venerabila vârstă de 70 de ani.

Iată şi câteva cifre relevante legate de Campionatul Mondial de Karate Fudokan, care va avea loc la Cluj-Napoca în perioada 3-5 noiembrie 2017:

  • Ediţia cu numărul 7
  • Ţări participante: 45
  • Sportivi participanţi: 2.000
  • Medalii puse în joc: 900
  • Lupte: 600
  • Cel mai tânăr sportiv participant: 5 ani (Radu Ştefan Ciutacu, România – ACS KAMI-DO – Școala de Karate Tradiţional Camelia Vâlceanu)
  • Cel mai în vârstă sportiv participant: 70 de ani (Germania)

A 7-a ediţie a Campionatului Mondial de Karate Fudokan este organizată la Cluj de Federația Română de Karate Tradițional în colaborare cu Asociația Județeană de Karate Tradițional Cluj, Asociaţia Clubul Sportiv Fortuna Cluj, Hampton by Hilton Cluj-Napoca, cu sprijinul Primăriei şi Consiliul Local Cluj-Napoca şi al Consiliului Judeţean Cluj.

Biletele sunt disponibile online pe ghidlocal.com. Un bilet pentru o zi de concurs are preţul de 12 lei, iar un „tournament pass”, abonament valabil pe toată durata competiţiei, costă 30 de lei.Lasă un răspuns

Site creat de