Din Oras

21 de persoane fără adăpost, gazduite în această săptămână în centrele speciale din Cluj

21 de persoane fără adăpost identificate în această săptămână de Poliția Locală

Având în vedere temperaturile scăzute din această perioadă, poliţiştii locali din cadrul Direcției Poliția locală – Serviciul Ordine şi Siguranţă Publică desfăşoară acțiuni pe timpul zilei și nopții, pentru depistarea persoanelor fără adăpost de pe raza municipiului, în scopul protejării acestora împotriva frigului.

Polițiștii locali verifică locurile în care, în mod frecvent, se adăpostesc aceste persoane sau cele  care sunt semnalate de cetățeni, cum ar fi P-ța Unirii, P-ța Mărăști, P-ța Flora, B-dul N. Titulescu, B-dul Eroilor, B-dul 21 Decembrie 1989-zona Sora, străzile Fabricii-zona Kaufland, Observatorului, Clăbucet, Napoca, Câmpului, Opera Maghiară, G. Enescu,  Pădurii-punct gospodăresc, A. Șaguna, Cernei, etc.

De la începutul acestui an și până în prezent, au fost identificate și legitimate 46 persoane, iar 42 persoane dintre acestea au fost conduse la Centrul de Găzduire Temporară de pe strada Oaşului nr. 298 și la cel de pe strada Dragoș Vodă, unde au fost preluate de lucrătorii din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială.

Precizăm faptul că pe parcursul acestei săptămâni, cu temperaturi foarte scăzute, politiștii locali au identificat 21 persoane fără adăpost, din care 16 au fost conduse la centrele de găzduire temporară. Primăria Cluj-Napoca pune la dispoziție 110 de astfel de locuri pentru persoanele fără adăpost.

Acțiunea se află în desfășurare și va continua pe tot  parcursul perioadei de iarnă.

 

De asemenea, Direcția de Asistență Socială și Medicală a demarat de marți o acțiune de distribuire de ceai cald pentru clujeni, în următoarele locuri din oraș – Piața Muzeului, Piața Gării și B-dul Eroilor. Acțiunea a fost organizată în colaborare cu Asociația Caritas Eparhial Greco-Catolic și cu Asociația Filantropică Medical Creștină Christiana.Lasă un răspuns

Site creat de