Din Oras, Important

25 de milioane de euro (fonduri europene) ajung la Cluj pentru infrastructura pietonală şi ciclistică pe malurile Someşului

reamenajare somes cluj 4

Primăria Cluj-Napoca a câştigat un proiect european de aproximativ 123,7 mil. lei (25,5 milioane euro) pentru modernizarea şi extinderea infrastructurii pietonale şi ciclistice pe malurile râului Someşul Mic.

Mai exact, este vorba de zona 1 – Lunca Someşului Mic, scrie ZF.ro.

Perioada de implementare a proiectului este de 71 luni, până în data de 30 aprilie 2023.


Această finanţare a fost acordată pentru a acoperi o bună parte a cheltuielilor pentru proiectul „Rethinking Someș – Reamenajarea malurilor Someșului”.

Proiectul presupune revitalizarea și reamenajarea malurilor râului Someș, pentru a-l readuce acolo unde îi este locul, în inima comunității clujene.

Investiția vizează îmbunătățirea calității vieții cetățenilor în interacțiunea cu Someșul prin utilizarea conceptului de spațiu partajat:

  • creșterea calității spațiului pietonal (16 km spații pietonale),
  • extinderea infrastructurii de piste pentru bicicliști cu peste 10 km,
  • extinderea spațiilor verzi (112.000 mp, peste 2000 de arbori plantați).

De asemenea, proiectul oferă o atenție sporită mediului înconjurător, prin introducerea punctelor de încărcare pentru vehicule electrice – 68 puncte de încărcare pentru trotinete și biciclete electrice și 8 stații de încărcare pentru mașini electrice, sistem de iluminat inteligent și tele-gestiune ș.a.

Zonele unde se va interveni sunt Lunca Someşului Mic, Parcul Armătura şi Platoul Sălii Sporturilor.

Mai multe despre acest proiect găsiţi aici:

Schimbare totală a malurilor Someșului la Cluj! A fost aprobat un proiect de modernizare în valoare de 35 de milioane de euroLasă un răspuns

Site creat de