Din Oras

29 de constructori din Cluj sancționați că au murdărit străzile din oraş

Bugetul Municipiului Cluj-Napoca

Curățenia stradală efectuată de firmele de salubritate, depozitarea deșeurilor stradale de către cetățeni și agenți economici în recipienții stradali, precum și ieșirea pe carosabil a autovehiculelor din organizările de șantier cu  pneuri curate, contribuie, printre altele, la păstrarea unui mediu curat în municipiu.

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Control Protecția Mediului Cluj au monitorizat zilnic, de la începutul acestui an și până în prezent, peste 35 de zone ale municipiului în care există organizări de șantier funcționale. În această perioadă, ieșirea pe carosabil a autovehiculelor cu roțile murdare din organizările de șantier este factorul negativ cu ponderea cea mai mare de influență asupra curățeniei stradale.

Asfel, au fost sancționate 29 de firme de construcții din Cluj din cauza nerespectării măsurilor privind existența filtrelor sau rampei de curățire a mașinilor la iesirea din șantier, lipsa încheierii unui contract cu o firmă de salubritate, precum și din cauza murdăririi  carosabilului în zona șantierului.

Amenzile sunt cuprinse între 1000-2500 lei și au fost aplicate în conformitate cu HCL 191/2009.Lasă un răspuns

Site creat de