Din Zona

3 beneficii ale unui credit acordat de un IFN

3 beneficii ale unui credit acordat de un ifn2

Creditele și datoriile sunt teme frecvente în viața românilor. Poate că și tu ai avut un credit la un moment dat, ai acum un credit activ sau te pregătești să îți deschizi unul.

Sau poate că orice-ar fi și indiferent cât de mare e nevoia ta de bani, nu vrei nicidecum să aplici pentru un credit. Cauți soluții și găsești să te împrumuți la prieteni și rude sau strângi cureaua cheltuielilor tale lunare. Sau, și mai rău, renunți la planurile pe care le aveai – de exemplu, un tratament medical pe care ai fi vrut să-l urmezi, o reparație în casă pe care ai fi vrut s-o faci etc.

De ce să iei un împrumut de la bancă, până la urmă, când băncile sunt atât de restrictive? Cu greu îți acordă banii pe care-i vrei și atunci când o fac, te taxează pe măsură pentru ei, de parcă te-ar pedepsi. Așa că îți pui pofta în cui și te retragi cu resemnare.

Și dacă totuși există alternative la împrumuturile bancare? Împrumuturi care-ți pot fi acordate mai ușor, mai flexibil și mai rapid. Împrumuturi nebancare, de la IFN-uri.

Dar ce presupune să iei un credit de la un IFN? Ce beneficii ai dacă alegi un IFN? Ce ar trebui să știi înainte?

Ai 3 motive pentru care să iei un credit IFN:

1. Primești banii mai rapid

După cum poate știi deja, băncile sunt adevărați mastodonți ai industriei financiare. Sunt instituții bine definite, de mult timp pe piață și au proceduri bine puse la punct. Ceea ce înseamnă că există multă birocrație la mijloc. Atunci când aplici pentru un credit bancar, este necesar să faci mai multe drumuri la sucursală, să aduci un teanc de documente și să aștepți ca aprobările să circule prin lanțul ierarhic.

În schimb, un IFN îți va acorda creditul mult mai rapid. Iar dacă acesta acordă credite online – așa cum oferă și Ocean Credit – poți elimina din start drumurile la sucursală. Aplici 100% online, din confortul casei tale, cu buletinul și un selfie și, eventual, cu o discuție purtată cu echipa de suport.

Un astfel de împrumut rapid cu buletinul este ideal când întâmpini situații urgente. În funcție de cât de rapid îți verifici identitatea și datele tale de la ANAF și Biroul de Credit, poți primi banii chiar și în aceeași zi în care ai aplicat.

2. Primești banii mai ușor

Atunci când aplici pentru un credit bancar de nevoi personale, să spunem, știi bine că ai câteva condiții stricte de respectat. Și că e posibil ca nici să nu primești împrumutul. Un foarte important factor la care se uită atât băncile, cât și IFN-urile atunci când vor să-ți acorde un împrumut, este scorul tău de credit – sau scorul FICO, așa cum i se mai spune.

Scorul FICO este calculat de Biroul de Credit, în funcție de câteva din datele tale financiare esențiale: istoricul tău de creditare, creditele active și tipul lor, gradul tău de îndatorare etc. Scorul de credit se încadrează în intervalul 300 – 850, 300 fiind un scor foarte slab, iar 850 fiind un scor excelent.

Atunci când băncile văd un scor de credit slab, se opresc. Dacă văd o lipsă a istoricului de creditare, se opresc. Închid dosarul și nu-ți acordă nimic. Pe de altă parte, un IFN este mult mai flexibil, nefiind la fel de constrâns ca o bancă să respecte atât de mult reguli și legi. Un IFN îți va acorda un împrumut rapid, chiar și dacă ai un scor mai mic. Și, mai rar, dar chiar și dacă încă nu ai un istoric.

În spatele procesului de acordare a creditului, este o echipă de oameni. Oameni dispuși să aibă o conversație onestă și deschisă cu tine, gata să-ți asculte povestea și nevoile. Mai ales la Ocean Credit.

3. Primești banii pe termen scurt

Fiind instituții mai puțin ample decât băncile, IFN-urile sunt specializate în a-ți acorda credite de nevoi personale pe termen mai scurt. Dacă o bancă îți poate acorda chiar și un credit ipotecar pe 30 de ani, un IFN îți va da un credit pe câteva luni, un an sau chiar doi maxim.

De exemplu, creditele Ocean Credit pentru care poți aplica sunt:

🐧 Creditul de nevoi personale Pinguin îți oferă până la 4.500 de lei direct pe cardul propriu, sumă rambursabilă în 6 luni. Acest credit online de nevoi personale este ideal pentru situații de urgență – de sănătate, în locuință sau personale.

🐬 Linia de credit Delfin îți oferă până la 9.000 de lei direct pe card, rambursabili în 12 luni. Linia de credit este ca o pușculiță de bani din care poți retrage bani oricând ai nevoie și plătești doar pentru banii utilizați.

🪸 Creditul online Coral îți oferă până la 12.000 lei direct pe card, rambursabili între 6-24 luni. Ai posibilitatea să alegi ritmul și numărul de rate confortabil ție. Credit perfect pentru renovări, înlocuirea dispozitivelor și electrocasnicelor mari.

Cum împrumuți altfel cu Ocean Credit?

Ocean Credit este un IFN care acordă românilor soluții financiare încă din 2015. Poți aplica fie pentru o linie de credit sau pentru un credit de nevoi personale, în funcție de nevoile tale.

Indiferent de împrumutul pentru care te califici, poți ști sigur că dobânzile sunt clare de la început, iar comisioanele reduse la minim. Astfel, NU vei plăti un comision de analiză a dosarului sau comision de acordare a creditului, comision de administrare a creditului sau de rambursare anticipată a lui.

Concluzie

Da, creditele la bancă sunt o opțiune și vor fi întotdeauna dacă-ți dorești sume foarte mari de bani sau ești dispus să stai cu o datorie o lungă perioadă de timp, de câțiva ani sau câteva zeci de ani. Însă este necesar să-ți asumi și condițiile mai aspre de acordare a creditului, precum și șansa că nu vei primi împrumutul.

În schimb, un IFN este mult mai flexibil în a-ți acorda un credit online, doar cu buletinul, chiar și dacă datele tale financiare nu sunt perfecte. Poți primi banii mai ușor, mai rapid și pe un termen mai scurt de timp, mai ușor de gestionat pentru tine.Lasă un răspuns

Site creat de