Din Zona

3 curiozitati despre prostitutia din epoca victoriana

3 curiozitati despre prostitutia din epoca victoriana

In timp ce cartile de istorie si romanele de dragoste din epoca victoriana a Angliei descriu oamenii ca fiind foarte pudici, in aceasta perioada au existat mai multe bordeluri decat scoli. Se estimeaza ca aproximativ 80.000 de femei lucrau ca prostituate numai in Londra, ceea ce arata modul in care oamenii erau cu adevarat obsedati de sex.

Prostituatele erau numite „femei decazute”.  Cu toate acestea, prostitutia a fost legala si chiar incurajata in multe cercuri, deoarece se credea ca barbatii au nevoie de o iesire pentru dorintele sexuale pe care erau fortati sa si le reprime in viata de zi cu zi.

  1. Actele sexuale cu copii erau legale

In epoca victoriana, varsta consimtamantului sexual era de numai 13 ani. W.T. Stead, care a fost numit primul jurnalist de investigatie, a publicat  articolul „The Maiden Tribute of Babilon Modern” in Pall Mall Magazine. In timpul investigatiei sale, Stead a dovedit cat de usor a fost sa cumpere virginitatea unei fete de 13 ani. Pentru doar 5 lire sterline, Stead a cumparat fiica cuiva, pe care a numit-o „Lily”. A platit un examen medical pentru a se asigura ca era virgina.  De cand era inca un copil, parintii lui Lily, care erau alcoolici, cheltuiau banii pe care fata ii castiga din prostitutie.

Publicul a fost ingrozit cand a citit articolele lui Stead, iar articolul sau a condus la Actul de modificare a Legii Penale din 1885, care a marit varsta consimtamantului sexual la cea de 16 ani. W.T. Stead este vazut ca un erou al luptei pentru drepturile femeilor si a fost nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace. A murit pe Titanic in 1912. Astazi, Fundatia Memorial Stead continua sa lupte impotriva traficului sexual.

  1. Catalog cu prostituate

Barbatii bogati din societatea victoriana bogata puteau rasfoi cataloage sportive, care erau foarte asemanatoare cu cataloagele de cumparaturi. Aceste carti prezentau varsta prostituatelor, descrieri fizice, tipul de personalitate si tariful lor, care era de obicei intre 2 si 5 lire sterline pentru o virgina. In acest fel, un barbat isi alegea diferitele femei cu care putea face sex. Situatia este oarecum asemanatoare cu cea a actualelor site-uri cu dame de companie in Bucuresti.

  1. Femeile casatorite se prostituau cu acceptul sotului

Deoarece multe dintre locurile de munca pentru clasele inferioare nu ofereau salarii suficiente pentru a putea sustine o familie mare, era o obisnuinta ca sotiile comerciantilor de pe strada sa isi ofere serviciile sexuale, in timp ce ii ajutau pe sotii lor sa conduca afacerea de familie. Sotii le permiteau strainilor sa se culce cu sotiile lor. In alte cazuri, sotul actiona ca un proxenet, folosindu-si sotia ca pe proprietatea lui.

 

 Lasă un răspuns

Site creat de