Timp liber

3 festivaluri care cuceresc Clujul

3 festivaluri care cuceresc Clujul

Orașul Cluj este în ultimii ani scena unor manifestări culturale și artistice de amploare internațională. Sute de artiști din întreaga lume sunt atrași la festivalurile de aici, iar ei sunt urmați de zeci de mii de turiști dornici să îi întâlnească. Nici anul acesta nu se dezice și le pregătește celor care ajung aici evenimente pe care să le țină mine. 

Uzina Filmelor de Amatori

Proiectul internațional “Uzina Filmelor de Amatori” se va derula în premieră în Romania la #TIFF18 și va fi deschis din 31 mai în 31 iulie 2019. Uzina este un concept creat de renumitul regizor, scenarist si producator francez Michel Gondry (Oscar 2005 pentru Cel mai bun scenariu original “Eternal Sunshine of the Spotless Mind”).

Timp de 3 ore, publicul are la dispoziție un studio cinematografic construit de la zero în CREIC – Centrul de Excelență pentru Industriile Creative (Strada Lombului FN), Cluj-Napoca, cu peste 15 decoruri și toată aparatura necesară pentru a realiza propriul film. Totul, de la scenariu, distribuție, regie, până la crearea coloanei sonore, este realizat de către participanți, sub îndrumarea instructorilor Uzinei. La final, filmul va intra în posesia autorilor care îl pot distribui, pentru a obține binemeritata apreciere a prietenilor și, de ce nu, a publicului larg. Accesul în Uzina Filmelor de Amatori este gratuit, dar necesită înregistrare prealabilă.

Cluj Craft Beer Festival 2019

Timp de 4 zile, peste 20 de berari artizanali aduc la Cluj 100 de sortimente de bere. Pe lângă acestea vor fi concerte în aer liber, food trucks și o zonă de distracție pentru cei mici. Primul festival de bere artizanală din Cluj, Craft Beer Festival, revine cu cea de-a treia ediție, mai mare și mai plină de bere artizanală autohtonă!

Timp de patru zile, Iulius Parc va fi gazda berarilor prezenți la eveniment, locul unde berea artizanală va curge împreună cu distracția. Organizatorii au pregătit ateliere dedicate celor curioși să afle mai multe despre berea artizanală, mâncare, concursuri, concerte în aer liber și o atmosfera specială. Până în acest moment au confirmat prezența lor la eveniment: Anagram, Amistad BEER, Bereta TM, Capra Noastră – Bere Artizanală făcută în Iași, Ground Zero Beer, Hop Hooligans, Bere Nemteana, Perfektum, Three Happy Brewers, Zaganu. Poți căuta listă firme Cluj pentru a găsi producători artizanali de bere din oraș. 

Electric Castle 2019

Unul dintre cele mai îndrăgite festivaluri muzicale din România revine la Castel în perioada 17 – 21 iulie 2019. Ediția Electric Castle 2019 ne promite 5 zile memorabile, cu artiști reprezentativi pentru scenele rock, electro și house.

Din rândul primilor artiști anunțați, cap de afiș, îi putem aminti pe: Florence + The Machine (un vis devenit realitate pentru publicul din România!), Limp Bizkit, 30 Seconds to Mars, Bring Me The Horizon, While She Sleeps, Metric, The Vaccines, Boys Noize, Chinese Man, Sofi Tukker, Kronos Quartet și mulți, mulți alții. Lista completă, actualizată de către organizatori în timp real, poate fi vizualizată aici.

În 2018, festivalul a adunat peste 212.000 de participanți în jurul renumitului castel de la Bonțida. Pentru ediția din 2019, vă invităm să urmăriți rubrica Electric Castle 2019, pentru a fi la curent cu programul pe zile, ultimele noutăți și evenimentele recomandate din cadrul festivalului. Ne vedem la castel?Lasă un răspuns

Site creat de