Social & Cultura

Ești genul de persoană căreia nu îi place să gătească dimineața? 3 idei de mic dejun simplu și rapid

3 idei de mic dejun

Diminețile pot fi aglomerate, iar din acest motiv mulți dintre noi nu apucă să mănânce micul dejun. Acest lucru poate fi extrem de dăunător pentru sănătate deoarece prima masă a zilei ne asigură substanțele nutritive și energia necesară pentru a ne putea desfășura activitățile zilnice cu bine. Pentru a nu fi nevoit să pleci de acasă fără a mânca dimineața, am pregătit o listă cu câteva idei de mic dejun rapid și simplu care să te sature și să-ți dea energie.

Iată 3 idei de mic dejun pe care le prepari în mai puțin de 5 minute:

 1.      Cereale cu lapte

Cerealele cu lapte sunt gustul de dimineață al copilăriei care aduc un beneficiu din punct de vedere nutritiv nu doar copiilor. Acestea au un conținut ridicat de fibre care te ajută cu buna funcționare a sistemului digestiv. Zahărul este recomandat să fie consumat în prima parte a zilei pentru a-ți da energie și chef de lucru. Asigură-te că ai mereu ingrediente de calitate pe masă, așa că alege lapte din gama Auchan și cereale integrale, pentru a te bucura de un gust delicios însoțit de beneficii pentru sănătate. Fie că preferi laptele rece sau cald, această masă este ușor de preparat și durează mai puțin de 5 minute, așa că nu ai nicio scuză să pleci de acasă fără să mănânci.

2.      Iaurt cu fructe uscate și nuci

O altă idee sănătoasă și delicioasă de mic dejun este iaurtul cu fructe uscate și nuci. Asemenea cerealelor, acesta nu necesită timp de gătire și poate fi mereu la îndemână. Alege un iaurt grecesc simplu sau unul cu fructe, după cum preferi și amestecă-l cu un mix de fructe uscate și nuci. Acesta este un mic dejun pe care îl poți lua cu tine pe drum și să-l mănânci pe tren sau pe mașină, ori chiar când ajungi la birou, ceea ce îl face extrem de practic. Ai grijă doar să nu se încălzească iaurtul pentru a nu se strica și a nu-și pierde savoarea. Acest mic dejun oferă proteine, fibre și carbohidrați, ceea ce te va ajuta să te simți sătul și energizat întreaga zi.

3.      Toast cu avocado

Toast-ul cu avocado este ideal pentru cei care preferă să mănânce ceva sărat. Tot ce trebuie să faci este să prăjești niște pâine pe care să o ungi apoi cu niște unt. Taie un avocado felii și așează-l peste felia de pâine cu unt și adaugă sare și piper după gust. Dacă vrei, poți prepara și un ou ochi pe care să-l așezi deasupra. Astfel, vei avea parte de un mic dejun  bogat în grăsimi sănătoase, proteine și fibre, ceea ce te va ajuta să te simți plin de energie pentru tot restul zilei.

Așadar, lipsa timpului nu este o scuză pentru a sări peste micul dejun. Poți alege să îți prepari o masă delicioasă în mai puțin de 5 minute, alegând dintre cereale cu lapte, iaurt sau toast cu avocado.

Sursă foto: pexels.comLasă un răspuns

Site creat de