Social & Cultura

3 moduri prin care să ai grijă de tine și de mediul înconjurător, în același timp

3 moduri prin care să ai grijă de tine și de mediul înconjurător

În ziua de astăzi, nu trebuie să te gândești doar la tine când vine vorba de alegerile pe care le faci pentru sănătatea și bunăstarea ta. Orice decizie pe care o iei, în calitate de consumator se reflectă asupra mediului înconjurător, câteodată, în cele mai sumbre moduri. Astfel, când vine vorba de alegerea cosmeticelor potrivite și a produselor de îngrijire, fii înțeleaptă și cumpără numai ceea ce are un impact pozitiv, atât asupra propriei tale persoane, cât și asupra naturii!

Iată care sunt cele 3 moduri prin care îi poți fi prietenă mediului înconjurător, în timp ce ai grijă și de sănătatea ta!

  • Cremele bio și cosmeticele naturale

Cremele bio sunt obținute folosind o formulă naturală, care include doar ingrediente de origine vegetală. Altfel, tenul tău este revitalizat, bucurându-se de beneficiile pe care astfel de ingrediente simple le pot aduce. Aspectul definit, strălucirea sănătoasă și repigmentarea zonelor decolorate sunt unele din efectele aplicării cosmeticelor naturale. E necesar să știi de ce are nevoie tenul tău: combaterea acneei, iluminare, hidratare, corectarea tonurilor pielii sau estomparea ridurilor. Indiferent de tipul de ten, este important să găsești produsele care să ți se potrivească perfect și care să nu includă în compoziție elemente toxice. Trebuie să reții faptul că ceea ce este toxic pentru mediu, este toxic, implicit, pentru tine.

  • Absorbantele organice

Știai că plasticul din care sunt fabricate absorbantele obișnuite reprezintă una dintre cele mai importante surse de poluare? Materialele care alcătuiesc un absorbant normal se descompun abia în 500 de ani. Mai mult decât atât, de-a lungul vieții, o femeie poluează mediul cu aproximativ 136 de kg de absorbante și tampoane!

Astfel, a aduce o contribuție personală la protejarea mediului este la fel de simplu precum schimbarea anumitor obiceiuri. Poți începe de astăzi să folosești absorbantele organice, care nu numai că sunt prietenoase cu natura, dar garantează și o interacțiune delicată cu pielea sensibilă din zona intimă, împiedicând la fel de eficient scurgerile, ca orice absorbant obișnuit. Poți găsi astfel de absorbante, dar și alte produse bio, pe prova.ro.

  • Machiajele bio

Dacă machiajul este o parte importantă din rutina ta de frumusețe, atunci ar trebui să ai în vedere cât de nocive sunt anumite componente din cosmeticele tale pentru mediul înconjurător. Poluarea apelor este cauzată de deversări de la fabricile în care se manufacturează produsele tale preferate de machiaj. Ecosisteme întregi sunt astfel periclitate. Nu mai vorbim despre testarea acestor produse pe animale, practică rău văzută, în zilele noastre, în întreaga lume.

Este recomandat să te gândești de două ori înainte de a cumpăra un produs de machiaj. Acum, când ai posibilitatea să alegi machiaje bio, e și păcat să dai banii pe un produs cosmetic care să aibă un efect negativ nu numai asupra mediului, dar și asupra sănătății tale. Dacă vrei să arăți bine și, în același timp, să fii o ecologistă trup și suflet, atunci alegerea machiajelor perfecte ar trebui să fie simplă: mereu bio!

În concluzie, nu e greu să faci alegerea care să aducă cele mai multe beneficii, atât ție, cât și naturii. În calitate de cumpărătoare a produselor cosmetice, ai grijă la influența pe care deciziile tale o au asupra mediului înconjurător. 

Sursa foto: Unsplash.comLasă un răspuns

Site creat de