Social & Cultura

3 proprietăți ale făinii integrale

3 proprietăți ale făinii integrale

Făina integrală este considerată una dintre cele mai bune surse de proteine primare și un ingredient valoros pentru pâinea făcută în casă sau pentru deserturi. Dacă este depozitată în locuri uscate și răcoroase, făina integrală poate rezista până la nouă luni, iar cel mai bine se păstrează în recipiente de sticlă sau de lemn.

Există numeroase motive pentru care făina integrală este folosită în atât de multe rețete de panificație sau patiserie, dar mai jos puteți vedea care sunt cele mai importante trei proprietăți ale acesteia și de ce trebuie folosită în locul făinii albe:

Este o sursă bogată de proteine

Făina integrală este considerată una dintre cele mai bune surse de proteine primare, care sunt baza tuturor țesuturilor pe care organismele vii le au. Sunt esențiale pentru ca organismul să poată funcționa în mod corespunzător, în special pentru că acestea ajută la înlocuirea celulelor moarte sau a celor care nu mai funcționează așa cum trebuie. Astfel, consumul unui tip de făină ce este bogată în proteine nu numai că ajută organismul să funcționeze așa cum trebuie, ci ajută și la realizarea unor procese din interiorul acestuia. De asemenea, proteinele sunt cele care provoacă eliberarea acizilor grași, care urmează să se transforme în energie pentru organism. Într-o cantitate de 100 g de făină integrală se găsesc 11 g de proteine, dar organismul uman nu trebuie să își ia doza zilnică necesară de proteine numai din făină, ci le poate completa pe acestea prin consumul de ouă, pește sau lapte.

Conține un nivel ridicat de fibre vegetale

Nu este un secret că cerealele integrale sunt o sursă bogată de fibre, iar beneficiile acestora pentru sănătate sunt nenumărate. Printre cele mai importante aspecte pe care trebuie să le rețineți despre fibre se numără și faptul că acestea reduc absorbția de colesterol în sânge și fixarea acestuia pe vasele de sânge. Fibrele care se găsesc în făina integrală ajută la scăderea nivelului de estrogen în cazul femeilor, ceea ce înseamnă o protecție sporită în ceea ce privește cancerul la sân. De asemenea, consumul de fibre ajută la buna funcționare a sistemului digestiv. Este dovedit faptul că fibrele tratează balonarea și senzația unui stomac plin. Conținutul de fibre din făina integrală mai este asociat și cu senzația de sațietate, datorită faptului că acestea rețin apa asemeni unui burete, motiv pentru care vă simțiți plini după ce consumați pâine sau alte produse ce conțin făină integrală. Astfel se reduce consumul de mâncare, iar stomacul se simte plin.

Este o sursă de vitamine și minerale esențiale pentru organism

Nu în ultimul rând, făina integrală se bucură de un nivel ridicat de vitamine și minerale, benefice organismului și proceselor pe care le realizează zi de zi. Vitaminele B din făina integrală contribuie la creșterea nivelului de energie a organismului, la descompunerea glucidelor și la tratarea stărilor de depresie. Vitamina E funcționează ca un antioxidant și ajută la susținerea sistemului imunitar. Printre mineralele prezente în făina integrală se numără fierul, magneziul și zincul, toate contribuind la consolidarea și protejarea organismului. Vitaminele și mineralele prezente în făina integrală pot ajuta la menținerea unui echilibru în ceea ce privește stilul de viață și alimentația. Chiar dacă nu este suficient și este nevoie să iei aceste vitamine și minerale și din alte surse, trebuie să ții cont și de acestea.

Făina integrală se poate găsi foarte ușor la orice supermarket, dar dacă vrei să faci acasă propria făină, procesul este unul la îndemână. Cu ajutorul unei mori de cereale poți avea oricând cea mai proaspătă făină integrală, care îți garantează că făina pe care o ai acasă este pură. Dacă te numeri printre cei pasionați de produsele obținute acasă, comandă aici o moară de cereale și fă-ți propria făină din ce combinații îți dorești. Fie că alegi să combini mai multe tipuri de cereale sau ești adeptul unui singur fel, făina făcută acasă te va încânta. Lasă un răspuns

Site creat de