Social & Cultura

3 soluţii la care pot apela familiile din Cluj pentru rezolvarea armonioasă a conflictelor

3 soluţii la care pot apela familiile din Cluj pentru rezolvarea armonioasă a conflictelor

Familia moderna trebuie sa se muleze peste conditiile societatii actuale, pline de provocari, de stres zilnic si de numeroase surse de conflict. Aceste situatii dificile apar, in special, in marile orase, acolo unde timpul este petrecut in mare parte la munca, ceea ce poate sa duca la dificultati in relatia dintre parteneri si cea dintre parinti si copii. Orasul Cluj-Napoca este un exemplu in acest sens, specialistii observand o inmultire a situatiilor conflictuale in interiorul familiilor, care se pot agrava si care pot ajunge la divorturi dureroase intr-un final. 

Conflictele familiale din mediul urban dezvoltat, unde veniturile medii sunt mult superioare fata de cele din restul tarii, au principal motiv, de regula, stresul zilnic legat de locul de munca si timpul scurt petrecut de catre membrii familiei impreuna. In aceste conditii, problemele minore nu sunt observate din timp si se pot amplifica ajungand pana la imprejurari explozive de cele mai multe ori, in aceste cazuri nemaiputandu-se face mare lucru pentru rezolvarea lor. Ideal ar fi ca persoanele in cauza sa stie sa recunoasca o astfel de situatie si sa ia masuri din timp pentru a le rezolva intr-un mod armonios. 

rezolva conflictele
3 soluţii la care pot apela familiile din Cluj pentru rezolvarea armonioasă a conflictelor 3

Iata care sunt cele 3 solutii prin care isi pot rezolva conflictele intr-un mod armonios!

  1. Un trend din ce in ce mai urmat de catre persoanele aflate intr-o situatie conflictuala este apelarea la psihoterapie. Aceasta interventie este o modalitate de indepartare a unor probleme diverse, prin intermediul unui dialog sustinut sub supravegherea unui profesionist si prin aplicarea diverselor tehnici psihologice. Daca ai nevoie de servicii de psihoterapie in Cluj-Napoca pentru rezolvarea unor astfel de probleme de familie, intra pe site-ul Clinica-Hope.ro si programeaza-ti o intalnire cu un psiholog specialist. Acesta cunoaste tehnici cu efect dovedit ce pot fi aplicate pentru imbunatatirea in mod evident a calitatii vietii si a relatiilor interfamiliale;
  1. Conflictele inerente nu trebuie lasate sa se agraveze, deoarece cateodata au motive putin importante, dar care pot deveni semnificative in timp daca nu sunt abordate corespunzator. O tehnica care si-a aratat valoarea este cea a celor patru pasi de stingerea a unui conflict: ascultare, vorbire, implicare si afectiune. Prin parcurgerea exacta a celor patru pasi sunt sanse foarte mari ca problema sa fie recunoscuta ca ceea ce este, adica un hop ce poate fi trecut impreuna in familie; 
  1. Timpul liber al familiilor moderne este destul de limitat din cauza orelor lungi petrecute la serviciu, uneori peste program si chiar si in weekend. Situatia dauneaza cuplului uneori, cei mai expusi in acest sens fiind cei mici. Acestia din urma au nevoie de afectiune parinteasca mai mult decat de recompense materiale, asa ca parintii ar trebui sa faca eforturi sustinute in aceasta privinta si sa petreaca macar cateva ore in fiecare saptamana alaturi de ei, desfasurand activitati placute, cum ar fi practicarea unor sporturi, plimbarile in natura, vizitarea muzeelor etc. 

In concluzie, persoanele care se lovesc de problema conflictelor familiale nu trebuie sa dispere pentru ca exista solutii la indemana, care ar putea transforma o casa plina de tensiune si de cearta intr-un spatiu armonios si plin de iubire. 

Surse foto:

shutterstock.comLasă un răspuns

Site creat de