De Vazut

3 trucuri pentru a face o camera sa para mai mare

poza cluju.ro Rives

Intr-un spatiu mic, totul conteaza. Puteti face ca o camera mica sa arate mai mare, aplicand doar cateva trucuri inteligente.

De cele mai multe ori, camerele mici sunt incomode, dar anumite concepte de design „pacaleste” ochiul si fac ca interiorul sa para mult mai spatios decat este in realitate.

Tehnicile de zugravire, aranjarea mobilierului si iluminarea inteligenta sunt doar cateva din subiectele pe care trebuie sa le iei in calcul.

  1. Folositi culori deschise si contraste inteligente.

Este un fapt general cunoscut ca folosind culori luminoase vei face ca o camera sa arate mai mare si mai stralucitoare. Peretii in culori deschise reflecta lumina si fac un spatiu sa para mai deschis si mai aerisit, ceea ce ajuta la maximizarea spatiului. Culorile intunecate, pe de alta parte, tind sa absoarba lumina, facand o camera sa para mai mica.

Pentru un efect optim, selectati tonuri delicate de alb, albastru si verde si aminteste-ti mereu ca acele camerele mai luminoase par mai mari si mai placute. Vei gasi pe piata o gama variata de vopsea decorativa care te va ajuta sa iti transformi casa intr-o locuinta de vis.

Incercati sa pictati stucaturile (ornamentele) de pe pereti intr-o culoare si mai deschisa decat cea a peretilor. Procedand astfel, peretii vor aparea mai departe in spate, facand camera dvs. de zi sa para mai mare.

  1. Iluminatul este un element cheie in deschiderea unui spatiu.

Permitand patrunderea luminii naturale in interiorul camerei vei face ca interiorul sa para si mai mare. Daca nu beneficiezi de prea multa lumina naturala, poti adauga cateva efecte creative folosindu-te de corpuri de iluminat. Vei fi uimit de modul in care acest mic truc poate face diferenta.

Daca ai acces la lumina naturala, foloseste niste ferestre mari pentru a deschide camera catre exterior, fara a limita spatiul. Poti folosi perdele cat mai transparente sau poti sa le tii trase complet pentru a permite luminii sa intre cat mai mult in camera. Daca nu ai o priveliste prea frumoasa, pune plante sau flori langa ferestre si foloseste corpuri de iluminat pentru a lumina spatiul.

  1. Evitata dezordinea.

Pastreaza camera ta ordonata si bine organizata. Nu exista nimic care sa faca un spatiu mic sa para mai inghesuit decat sa aiba prea multe lucruri in el. Cu lucrurile bine aranjate, spatiul vizat va parea ordonat si mai deschis. O camera aglomerata este o camera mica.

Nu iti acoperi peretii cu multe tablouri. O singura pictura mare functioneaza mai bine decat un grup de tablouri mici.

Atunci cand decorezi o camera mica, creeaza un punct central – o zona sau o caracteristica care sa atraga privirea. In camera unde mananci, acesta va fi probabil masa. In dormitor, cel mai probabil va fi patul. Fa ca acel punct sa devina vedeta camerei.Lasă un răspuns

Site creat de