Social & Cultura

331 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale în prima zi de UNTOLD, iar 11 oameni au ajuns la spital

331 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale în prima zi de UNTOLD, iar 11 oameni au ajuns la spital

Prima zi a festivalului UNTOLD s-a încheiat fără a fi raportate incidente majore.

Pentru siguranța participanților la acest eveniment, la nivelul Ministerului Afacerilor Interne au fost dispuse măsuri suplimentare, acționând peste 3000 de jandarmi, polițiști, pompieri, personal medical și efective din cadrul altor structuri.

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 76 de sancţiuni contravenţionale.

Acestea privesc încălcări ale Legii 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, Legii 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, republicată, O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, H.G. 984/2005 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor etc. Activitățile de control privind prevenirea situațiilor de urgență vor continua și în zilele următoare, astfel încât să se poată înlătura operativ deficiențele pe această linie.

Polițiștii din cadrul inspectoratului, împreună cu cei specializați în combaterea criminalității organizate, au constatat  9 infracțiuni la Legea 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri.

În punctele și posturile medicale avansate 331 de persoane au primit asistență medicală din partea personalului SMURD și a paramedicilor pompieri.

Majoritatea afecțiunilor medicale au fost soluționate pe loc, doar în 11 cazuri a fost necesar transportul la spital pentru investigații și îngrijiri de specialitate.

Din punct de vedere operativ şi medical, Unitatea Specială de Aviaţie Cluj-Napoca şi Inspectoratul General de Aviaţie au asigurat buna desfăşurare a evenimentului cu trei elicoptere.

Reprezentanții forțelor de ordine recomandă participanților la acest eveniment să apeleze cu încredere la sprijinul acestora.

Peste 90.000 de oameni în prima zi de UNTOLD! Artiştii au fost impresionaţi de numărul mare de participanţi (VIDEO)Lasă un răspuns

Site creat de